Samsung Electronics Co., Ltd., a anuntat dezvoltarea cu succes a primei tehnologii adaptive din lume prin unde milimetrice pentru comunicatii mobile. Noua tehnologie se plaseaza in centrul sistemului de comunicatii mobile 5G si ofera posibilitatea unei transmisii de date de sute de ori mai rapida decat retelele 4G existente in prezent.

Tehnologia de comunicatii mobile 5G este urmatoarea generatie a tehnologiei pe care se bazeaza actuala retea 4G Long Term Evolution (LTE). Aceasta va face posibila o experienta omniprezenta pentru utilizatorii care isi doresc internet ultra-rapid indiferent de locul in care se afla si va oferi posibilitatea unei transmisii de date de zeci de Gbps pentru fiecare statie de baza.

Chang Yeong Kin, vice-presedinte executiv al Samsung Electronics si presedinte Digital Media & Communication (DCM), R&D Center: „Undele milimetrice reprezinta cea mai eficienta solutie ce vine ca raspuns la tendintele recente de crestere a utilizarii internetului wireless. Recentul succes al Samsung in implementarea tehnologiei de receptie adaptiva in functie de aria de acoperire ne-a adus mai aproape de lansarea comerciala a comunicatiilor mobile 5G in benzile de unde milimetrice”.

Samsung securizeaza tehnologia Millimeter-WaveTransceiver pentru retelele mobile 5G

Implementarea unei retele mobile 5G de inalta viteza necesita o banda larga de frecvente, asemenea unui flux de apa crescut ce necesita o teava mai incapatoare. Desi a fost o optiune recunoscuta, s-a crezut mult timp ca benzile de unde milimetrice sunt limitate din punct de vedere al trasmisiei de date pe distante mari, din cauza caracteristicilor nefavorabile de propagare ale acestora.

Cu toate acestea, noua tehnologie adaptiva Samsung s-a dovedit a fi o solutie de succes. Aceasta permite transmiterea de date folosind banda de unde milimetrice la frecventa de 28 GHz, cu o viteza de pana la 1.056 Gpbs, la o distanta de pana la 2 kilometri. Tehnologia adaptiva , folosind 64 de elemente de antena, poate fi o solutie viabila pentru rezolvarea pierderilor ce apar in propagarea radio in cazul benzilor de unde milimetrice, aceasta fiind mult mai mare decat benzile de frecvente conventionale, variind de la cateva sute de MHz la mai multi GHz.

Samsung intentioneaza sa accelereze cercetarea si implementarea tehnologiilor de comunicatii mobile 5G astfel incat acestea sa poata fi lansate comerciale pana in 2020.

Samsung aduce lumea mai aproape de o noua era a comunicatiilor mobile

Ultima inovatie a Samsung va revigora cercetarea in domeniul comunicatiilor mobile 5G la nivel global; compania considera ca acest lucru va declansa crearea de aliante la nivel international si realizarea la timp a serviciilor mobile broadband conexe.

Competitia pentru primul loc in dezvoltarea de comunicatii mobile de ultima generatie devine din ce in ce mai acerba. China a instituit in februarie 2012 grupul “IMT-2020 (5G) Promotion”, condus de guvern, pentru cercetare in sectorul 5G, in timp ce Comisia Europeana planuieste, de asemenea, investitii de 50 de milioane de euro in 2013, cu scopul de a aduce serviciile 5G pe piata pana in 2020.

Odata lansata comercial, tehnologia de comunicatii mobile 5G va face posibila o transmisie de date la viteze foarte ridicate, de sute de ori mai rapida chiar si in comparatie cu tehnologia 4G LTE-Advanced ce urmeaza sa fie lansata acest an.

Noua tehnologie dezvoltata de Samsung le va permite utilizatorilor sa transmita fisiere de dimensiuni masive, inclusiv filme digitale de inalta calitate. Datorita acestui lucru, consumatorii se vor putea bucura de o gama larga de servicii precum filme 3D si jocuri, streaming in timp real al continutului ultra high-definition (UHD) si servicii medicale la distanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here