Scaderea din ultimii ani a numarului de investitori pe bursa este cauzata in mare parte de lipsa IPO-urilor (oferta publica initiala – n. red.), slaba evolutie a indicelui BET si lipsa totala a unei promovari catre populatie, este de parere Alexandru Chirilus, broker la Intercapital.

„Pe langa acestea, deficitul de imagine suferit de bursa din cauza crizei financiare inca isi face simtita prezenta”, a explicat el.

Numarul de investitori pe bursa de la Bucuresti, catalogata drept piata de frontiera, era la finele anului 2015 de 71.100 de persoane, minimul din 2006 incoace si cu 4,6% mai mic fata de anul precedent.

Indicatorul este calculat fara a lua in calcul daca un investitor are deschise conturi la unu sau mai multi brokeri sau societati de administrare a investitiilor, potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitiilor.

„Sunt convins ca acest trend va continua pana la sfarsitul anului, imi este greu sa cred ca problemele identificate din piata vor fi corectate intr-un timp atat de scurt, respectiv pana la finalul anului”, mai spune Chirilus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here