Yahoo, operatorul motorului de cautare online cu acelasi nume, analizeaza vanzarea de active neesentiale de 1-3 miliarde de dolari, inclusiv patente, a declarat, directorul financiar al companiei americane, Ken Goldman, citat de Reuters, informeaza Mediafax.

O comisie din cadrul Yahoo analizeaza alternative la planurile de separare a operatiunilor cheie, fiind luata in calcul inclusiv vinzarea rapida a unor active, a spus Goldman, prezent la o conferinta pe teme IT, organizata de Morgan Stanley.

Directorul financiar al Yahoo a afirmat ca patentele, terenurile, alte proprietati si „operatiunile neesentiale” pot fi vandute, a afirmat el. in ultimii trei ani, compania a obtinut peste 600 de milioane de dolari din vanzarea sau licentierea de patente.

Compania se confrunta cu o presiune tot mai ridicata din partea actionarilor ca Yahoo sa opteze pentru vanzarea operatiunilor de baza in loc sa separe intr-o noua companie participatiile cu valoare de miliarde de dolari pe care le detine la Yahoo Japonia si Alibaba Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here