Industria turismului este in plina dezvoltare si trebuie sa ne exploatam la maximum potentialul geostrategic actual, a declarat, joi, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, la deschiderea editiei de primavara a Targului de Turism al Romaniei, potrivit Agerpres.

„Industria turismului este in plina dezvoltare, fapt dovedit de continuarea trendului ascendent al turistilor straini care au vizitat tara noastra in 2015, dar si de aparitia firmelor specializate pe arii specifice turismului – si ma refer in special la turismul de nisa. Potentialul turistic al Romaniei este deosebit de surprinzator si, cu eforturile corespunzatoare, poate fi exploatat la capacitate maxima. Traim un moment oportun pentru dezvoltarea Romaniei in general, dar si a dezvoltarii Romaniei ca destinatie turistica. Trebuie sa ne grabim sa intram pe piete care nu erau in anii trecuti deschise pentru noi. Romania este perceputa ca o destinatie sigura, care poate primi vizitatori 365 de zile pe an”, a spus Anca Pavel-Nedea.

Peste 280 de firme din 15 tari au inceput, joi, batalia ofertelor de vacanta la o noua editie de primavara a Targului de Turism al Romaniei (TTR), care se desfasoara la Romexpo, in perioada 25 – 28 februarie 2016.

„Promovarea destinatiilor turistice romanesti trebuie facuta cu fondurile pe care le avem. stim cu totii ca turismul nu va mai beneficia in viitorul apropiat de fonduri europene. Am ales sa promovam Romania intr-o maniera originala si unica, Romania promovata prin valori si autenticitate, prin ambasadorii turismului romanesc, prin legendele transilvanene, prin mestesugarii sai. Pentru cresterea circulatiei turistice este necesara sustinerea mediului de afaceri din intreg sectorul turistic. Este necesar sa avem un limbaj comun, obiective comune pe care sa le atingem in urmatoarea perioada”, a precizat Anca Pavel-Nedea.

La TTR, Albania, Bulgaria, Croatia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria expun pe o suprafata expozitionala de peste 13.700 de metri patrati.

Programul de vizitare al targului va fi, de joi pana sambata, intre orele 10,00 – 18,00, iar duminica intre orele 10,00 – 16,00. Pretul biletului de intrare va fi de 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here