Grupul FlorideLux, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale si cadouri online si offline din Romania, a decis extinderea prezentei pe segmentul livrarilor de flori in aceeasi zi, prin lansarea unei retele de comenzi dedicate florariilor locale. Astfel, inca din prima saptamana de la lansarea acesteia, compania a atras 45 de parteneri din intreaga tara, urmand ca, pana la finalul anului, numarul lor sa se apropie de 400.

Potrivit informatilor FlorideLux, atat cele 45 de florarii care au intrat deja in sistemul de comenzi a companiei, dar si restul de parteneri ce urmeaza a fi atrasi, sunt localizate in orase resedinta de judet, unde nu sunt prezente francize FlorideLux. Partenerii care fac parte din reteaua dedicata primesc comenzi de flori si cadouri de la FlorideLux, pe care apoi trebuie sa le livreze pe o raza de cel mult 20 km, in aceeasi zi.

in ceea ce priveste motivele pentru care compania a decis consolidarea prezentei pe nisa de livrari flori si cadouri in aceeasi zi prin parteneriate cu florarii locale, acestea sunt avansul tehnologic si educarea pietei de flori, care au influentat direct activitatea jucatorilor din provincie.

Pe fondul dezvoltarii tehnologice, acum florariile locale fac fata foarte bine comenzilor si e din ce in ce mai facil sa lucram cu ele. Aceasta nisa este importanta pentru noi si estimam ca, pana la finalul anului, genul acesta de parteneriate sa genereze circa 20% din veniturile pe segmentul same-day delivery. in plan secundar, ne dorim ca, prin dezvoltarea retelei pentru partenerii din tara, acest concept sa se transforme, pe viitor, intr-un angro pentru florariile locale”, a declarat Marius Dosinescu, CEO si Fondator FlorideLux.

Cum isi pot rotunji afacerile florariile locale

Potrivit CEO-ului FlorideLux, la nivel european, florariile au afaceri de circa 150.000 de euro pe an. insa, in Romania, cifra de afaceri medii a unei florarii locale este de aproximativ cinci ori mai mica.

Avand in vedere performantele mult mai mici pe care le au comparativ cu media europeana, rezulta ca aderarea la o astfel de retea este binevenita si pentru florariile locale, care isi pot rotunji anual veniturile cu cateva mii de euro. Acestea pot primi saptamanal, in medie, 5 – 6 comenzi de pe FlorideLux fara sa plateasca vreun cost pentru a face parte din aceasta retea”, explica Marius Dosinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here