Romania va beneficia de expertiza Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru implementarea reformelor structurale si utilizarea fondurilor europene, odata cu semnarea, marti, a unui acord-cadru intre autoritatile de la Bucuresti si institutia financiara internationala, anunta Agerpres.

Documentul, parafat la Bucuresti in prezenta prim-ministrului, Dacian Ciolos, si a presedintelui Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Sir Suma Chakrabarti, are ca obiectiv sustinerea Romaniei in utilizarea fondurilor alocate de catre Uniunea Europeana pentru proiecte menite sa stimuleze dezvoltarea economica si sociala a tarii.

Acordul a fost semnat de catre Matteo Patrone, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria, si Emanoil Dascalu, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

‘Autoritatile romane vor beneficia de expertiza BERD in efortul acestora de utilizare eficienta si efectiva a fondurilor structurale europene, astfel incat sa genereze crestere economica. BERD doreste sa ofere know-how in dezvoltarea si implementarea proiectelor sustenabile, cu impact asupra transformarilor economice ale tarii. Scopul este acela de a consolida capacitatea Romaniei de a absorbi fondurile europene, de a progresa in implementarea reformelor structurale, de a maximiza rezultatele investitiilor si a stimula cresterea economica’, a mentionat Matteo Patrone.

Asistenta BERD include sprijin la dezvoltarea strategiilor si a politicilor sectoriale si la implementarea proiectelor prioritare. impreuna cu Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Mondiala (BM), care au semnat acorduri similare, BERD contribuie la consolidarea capacitatii Romaniei de utilizare a fondurilor structurale si de investitii ale UE pentru perioada 2014-2020.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit aproximativ 7 miliarde de euro si a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finantare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here