Porsche, subsidiara Volkswagen, vrea sa ofere in viitorul apropiat versiuni hibride pentru toate modelele sale, a afirmat directorul general Oliver Blume, intr-un interviu acordat luni publicatiei germane Westfalen-Blat, transmite Reuters.

O versiune hibrid a modelului 911, cu o autonomia electrica de 50 de kilometri, va fi lansata in 2018, a anuntat Oliver Blume.

De asemenea, seful Porsche nu crede in viitorul masinilor „fara sofer”, afirmand ca „locul unui iPhone este in portofel, nu pe autostrazi” iar Porsche nu are nevoie sa incheie parteneriate cu gigantii din domeniul tehnologiei, transmite Agerpres.

„in general, parteneriatele nu reprezinta o idee rea daca propriile competente sunt insuficiente. Dar, pe de o parte, noi facem parte dintr-un grup important si, pe de alta parte, nu intentionam sa devenim lideri pe acest segment, ii lasam pe altii”, a adaugat Oliver Blume.

Recent, angajatii Porsche au acceptat concesii in valoare de cateva sute de milioane de euro pentru a asigura productia modelului sport electric la cea mai mare fabrica a companiei.

in decembrie, compania anuntase ca va cheltui aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) la fabrica sa din Zuffenhausen si va crea aici peste 1.000 de locuri de munca pentru producerea modelului „Mission E”, unul din cele mai performante vehicule electrice pe plan global.

Dar costurile cu salariile ale celor 13.000 de angajati de la Zuffenhausen le depasesc pe cele de la fabrica Porsche din Leipzig si uzina VW din Osnabrueck, unde sunt asamblate modelele Cayman si Cayenne, au declarat, pentru Reuters, surse din interiorul Porsche.

Angajatorul si angajatii au fost de acord cu masurile care au dus la decizia producerii la Zuffenhausen a modelului „Mission E”, a afirmat marti un purtator de cuvant al Porsche, confirmand un raport aparut in revista germana „Automobilwoche”.

Masurile de reducere a costurilor convenite de angajatii si conducerea de la Zuffenhausen prevad majorarea saptamanii de lucru de la 34 la 35 de ore si renuntarea la o parte din majorarea salariala prevazuta pentru perioada 2016 – 2025, a anuntat „Automobilwoche”.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here