Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va participa, in perioada 21 – 24 ianuarie 2016, la targul international de turism Matka – Nordic Travel Fair, ce se va desfasura la Helsinki, in Finlanda, informeaza ANT.

Printre produsele turistice promovate la standul Romaniei se numara ‘city break Bucuresti’, tururile in sudul Bucovinei, sudul Transilvaniei, Delta Dunarii si Valea Prahovei, Transilvania, Festivalul Enescu 2017, Baile Felix, precum si sejururile pe litoralul romanesc, anunta Agerpres.

Targul de Turism Matka este cea mai importanta manifestare de profil din Finlanda, adresandu-se in egala masura specialistilor din turism si publicului larg, in randul caruia se bucura de o popularitate in crestere – numarul vizitatorilor ajunge la 80.000 anual, conform datelor furnizate de organizatori.

Peste 1.000 de firme din aproximativ 80 de tari isi promoveaza an de an oferta la aceasta manifestare expozitionala, considerata una dintre cele mai importante de pe piata scandinava.

Targurile de turism au o istorie indelungata in Finlanda, primul fiind organizat in 1936 si avea ca scop promovarea produselor turistice, in general, si a turismului maritim, in special. Pe masura ce numarul excursiilor organizate de agentiile de turism s-a marit, a crescut si interesul pentru evenimentele de profil, astfel incat, in 1979, Finnish Fair Corporation a organizat prima manifestare dedicata industriei, in colaborare cu Finnish Travel Association. Din 1987, manifestarea si-a schimbat numele in Matka.

in 2015, targul a atras un numar total de 73.752 de participanti, dintre care 53.229 consumatori directi si studenti ai facultatilor de profil si 20.523 de reprezentanti ai industriei. Spatiul total de expunere a fost de 9.562 mp si au participat 824 de expozanti din 86 de tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here