Afluxul masiv de refugiati constituie motivul principal de ingrijorare printre sefi de companii, economisti si experti politici din toata lumea, conform unui sondaj realizat de Forumul Economic Mondial, prezentat joi la Viena si preluat de DPA.

Din cele aproape 750 de persoane intervievate, mai mult de jumatate au indicat migratia ilegala pe scara larga drept riscul cel mai preocupant pentru urmatoarele 18 luni, transmite Agerpres.

Prabusirea unor state, razboaiele, somajul si caderea unor guverne nationale completeaza lista riscurilor de preocupare imediata pentru respondenti.

Problema fluxurilor masive de refugiati s-a aflat si pe lista riscurilor considerate cu gradul cel mai ridicat de probabilitate de a se produce in urmatorul deceniu, urmata de fenomenele meteo extreme, esecul de a stopa schimbarile climatice, alte riscuri mentionate fiind razboaiele si catastrofele naturale.

Pe de alta parte, managerii si expertii intervievati au indicat esecul eforturilor de stopare a schimbarilor climatice drept riscul cu cel mai mare impact potential.

‘stim ca schimbarile climatice exacerbeaza alte riscuri precum migratia si securitatea’, a comentat Margareta Drzeniek-Hanouz, expert-sef pe probleme de riscuri al Forumului Economic Mondial.

Rezultatele sondajului au fost lansate inaintea Forumului Economic Mondial care va incepe saptamana viitoare in statiunea elvetiana Davos, unde sunt asteptati 2.500 de decidenti guvernamentali, din corporatii si organizatii internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here