Actiunile grupului auto francez Renault inregistrau joi la pranz o scadere de peste 15% la bursa de la Paris, dupa ce agentia de presa AFP a anuntat ca la sediul companiei a avut loc o serie de perchezitii posibil legate de consecintele scandalului motoarelor trucate de la Volkswagen, potrivit unei surse sindicale, informeaza AFP.

In jurul orei 12,05, actiunile Renault erau in scadere cu 15,24% pana la 73,45 euro, aceasta fiind cea mai mare scadere inregistrata de o actiune inclusa in indicele CAC 40. Degringolada titlurilor Renault l-a afectat si pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale carui actiuni au inregistrat o scadere de peste 7%, pe o piata care inregistra o scadere de 3,14%, potrivit Agerpres.

‘Actiunile au scazut dupa publicarea de catre AFP a unor informatii referitoare la efectuarea unor perchezitii la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare ca au fost sechestrare unele calculatoare’, a declarat un trader de la Paris.

Aceste perchezitii vin dupa ce anul trecut constructorul auto german Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here