Managementul si actionarii actuali ai Autonet vor ramane implicati pe termen lung in operatiunile de zi cu zi ale holdingului, care va continua sa se adreseze profilului actual de clienti

Actionarii grupului de firme Autonet, furnizorul numarul 1 de servicii din domeniul auto pe piaţa romaneasca, au incheiat o tranzactie cu Swiss Automotive Group (SAG), unul dintre cei mai mari furnizori independenti de piese auto la nivel european, iar companiile grupului romanesc vor fi incluse intr-un holding, in care SAG va fi actionar cu 51%, iar actualii actionari ai Autonet vor detine 49%. SAG si Autonet Group Holding vor continua sa opereze in mod separat pe pietele proprii.

Cele doua grupuri acopera impreuna sapte tari – Romania, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elvetia, Austria si Belgia. Cele doua companii sunt parte a aceluiasi buying group, ATR International AG, una dintre cele mai mari asociatii de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.

“Privim cu incredere aceasta alianta in urma careia va rezulta o entitate cu o dimensiune comparabila cu cea a marilor jucatori europeni din domeniu. Alaturi de SAG, ne vom putea consolida pozitia de lider detinuta de Autonet pe piata romaneasca si vom putea atinge un ritm de crestere solid pe pietele externe – Ungaria, Slovenia si Slovacia. Ne propunem ca Autonet Group Holding si SAG sa atinga o cifra de afaceri cumulata de un miliard de euro in urmatorii ani”, a declarat Mihály Lieb, actionar al Autonet si membru in Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.

„Valorile comune si modelul de business similar au fost elemente-cheie in decizia de a incheia o tranzactie cu SAG. Prin urmare, aceasta alianta nu va determina o schimbare a modelului de business al Autonet, ci vom continua sa ne adresam segmentului actual de clienti, caruia ii vom oferi o gama mai extinsa de produse si servicii. Actualii actionari ai grupului, precum si conducerea executiva vor ramane implicati pe termen lung in operatiunile de zi cu zi ale Autonet Group Holding,” a adaugat Mihály Lieb.

Grupul de firme Autonet are in prezent 1.500 de angajati, iar aceasta alianta ii va permite consolidarea pozitiei de angajator important. Finalizarea tranzactiei este conditionata de primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de concurenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here