Dupa ce a demarat constructia primelor spatii logistice in parcul P3 Bucharest, investitorul specializat, dezvoltatorul si managerul de proprietati europene de logistica P3 anunta inceperea lucrarilor la primul depozit in P3 Prague D11, un nou parc logistic situat in apropiere de Praga. Spatiul logistic cu o suprafata totala de 20.000 m2 va fi construit ca urmare a contractului semnat cu Exiteria, unul dintre retailerii online de top in industria mobilei in Cehia. Compania va ocupa 10.787 m2 din noul spatiu, restul de 9,213 m2 urmand sa fie dezvoltat speculativ.

Exiteria este prezenta in Republica Ceha, Slovacia si Ungaria, unde detine magazinele online MABYT (www.mabyt.cz) si MT-nabytek (www.mt-nabytek.cz). in Cehia, isi desfasoara activitatea in orasul Brno, intr-un spatiu de peste 11.000 m2, la care se adauga acum Praga, ceea ce ii va permite sa proceseze comenzile mult mai repede si mai eficient. Exiteria va folosi spatiul din P3 Prague D11 pentru a furniza mobila in toata regiunea Bohemiei.

Exiteria ocupa temporar un spatiu de 4.500 m2 in parcul P3 Horní Počernice, dar se va reloca in P3 Prague D11 atunci cand cladirea va fi finalizata, in mai 2016. Noua cladire va fi construita conform cerintelor specifice ale Exiteria, inclusiv cele legate de echipamentul special de incarcare, adaptat pentru tipul de vehicule de transport pe care compania le utilizeaza pentru distributie.

Recent, P3 a primit recunoastere din partea industriei pentru proiectele sale din Europa. Compania a castigat premiul cel mare la categoria Depozite si Parcuri Industriale, la cea de-a 17-a editie a galei Best of Realty, din Cehia. P3 a fost premiat pentru centrul de distributie de 40,000 m2 construit in sistem Build-To-Suit in P3 Prague D8 Park pentru VF Corporation, care detine branduri premium de retail precum VANS, The North Face, Wrangler si Timberland.

Gratie achizitiilor si investitiilor din ultimul an – inclusiv achizitia P3 Bucharest in Romania – P3 a castigat si Premiul Investitorul anului in depozite in Europa Centrala si de Est, la cea de-a cincea editie anuala a galei CEE Investment and Green Building Awards, organizata de EuropaProperty la Varsovia, in aceasta toamna. Premiile recunosc excelenta in sectorul de investitii din Europa Centrala si de Est. Distinctiile le sunt oferite companiilor care au atins performante si care au incheiat investitii importante.

in Romania, P3 a inceput de curand prima constructie de tip Build-to-Suit de la achizitia P3 Bucharest, in urma unui parteneriat mai amplu, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafata totala de 81.000 m2 (care include o cladire existenta si doua cladiri noi) pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa. Cele doua cladiri noi vor mari portofoliul total al P3 in Romania, care include deja opt depozite, la circa 270.000 m2. Pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodata, de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spatii suplimentare, cu unitati incepand de la 4.000 m2 si pana la 40.000 m2..

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here