Metropolitan Life sprijina programul Copii Singuri Acasa, desfasurat de Salvati Copiii la nivel national, investind 10 lei la fiecare polita de asigurare incheiata. Mai mult, compania Metropolitan Life organizeaza intalnirile Sambata impreuna, in perioada noiembrie-decembrie, in agentiile companiei din Bucuresti, Pitesti, Craiova si Timisoara, unde grupuri de copii petrec cateva ore alaturi de voluntarii companiei, care, intr-o atmosfera prietenoasa si familiala, desfasoara impreuna cu acestia activitati de socializare, dezvoltare personala si educative pentru reducerea impactului negativ creat de migratia parintilor asupra copiilor ramasi singuri acasa.

in ultimii 10 ani, din Romania, au plecat la munca in strainatate peste 2.000.000 de oameni. Numai in Italia si Spania exista 1.400.000 de romani integrati in sistem. Acest fenomen produce un efect negativ major asupra copiilor ramasi in tara, o categorie extrem de vulnerabila. Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, in Romania peste 80.000 de copii au parintii plecati la munca in strainatate1. Dintre acestia, peste 31.500 de copii sunt total lipsiti de grija parinteasca, avand ambii parinti sau parintele unic sustinator migranti pentru asigurarea unui viitor mai bun copiilor ramasi singuri acasa.

Metropolitan Life, pe langa organizarea intalnirilor Sambata impreuna, sprijina organizatia Salvatii Copiii pentru a oferi suport emotional si educational in cadrul programului Copii Singuri Acasa prin implicarea voluntarilor companiei in activitati de suport scolar, recreative si de socializare sau prin suport material. Mai multe informatii despre implicarea Metropolitan Life si despre proiect se gasesc pe pagina din website-ul Metropolitan Life dedicata acestui proiect – http://www.metropolitanlife.ro/mai-putin-singuri-acasa si pe platforma www.copiisinguriacasa.ro. Proiectul urmareste sustinerea comunitatii locale prin reducerea impactului negativ al migratiei parintilor asupra copiilor ramasi acasa.

“Copiii afectati de migratia parintilor in strainatate sunt o categorie sociala foarte vulnerabila si o generatie in pericol. Bunurile materiale nu pot inlocui dragostea si protectia parintilor, astfel Metropolitan Life sustine programul Copii Singuri Acasa, desfasurat la nivel national de Salvati Copiii. in acelasi timp, ne-am propus sa sprijinim cat mai multi parinti prin produsele de asigurare care ofera beneficii de protectie a sanatatii copiilor, precum si cele de economisire pentru viitorul acestora. Ne dorim ca, investind 10 lei la fiecare polita de asigurare incheiata, si prin implicarea voluntarilor Metropolitan Life in activitatile educative pentru copii, sa aducem o schimbare pozitiva si un viitor mai bun acestei generatii”, afirma Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

„Salvati Copiii se implica din 2010 in problematica copiilor singuri acasa, descoperind constant cat de important este sprijinul oferit prin programele pe care le desfasuram in toata tara. Sustenabilitatea unui astfel de program este vitala si nu ar fi posibila fara implicarea companiilor, de aceea le multumim Metropolitan Life si speram ca impreuna sa imbunatatim viata a cat mai multor copii,” a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Salvati Copiii Romania.

in perioada 2010-2014, peste 4.100 de copii si 3.100 de persoane in grija carora au ramas acestia au beneficiat de sprijinul specialistilor organizatiei in cadrul a 17 programe locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here