Grupul Webhelp, specialist in solutii si servicii de administrare a relatiilor cu clientii, a anuntat ca a ajuns la un acord cu KKR, unul dintre cele mai importante fonduri de investitii din lume, ca nou investitor si partener financiar. Cu aceasta ocazie, conducerea Webhelp preia controlul asupra Grupului, alaturi de KKR, in timp ce Charterhouse vinde participatia sa, dupa patru ani de colaborare fructuoasa. Termenii tranzactiei nu au fost facuti publici.

Prezent in 21 de tari, cu peste 30.000 de angajati, Webhelp furnizeaza servicii dedicate relatiilor cu clientii pentru marci renumite. Vodafone, Shop Direct, Bouygues Telecom, Voyageprivé, Direct Energie, KPN, Axa si Marc Jacobs sunt doar cativa dintre clientii Webhelp actuali.

In ultimii patru ani veniturile Webhelp au inregistrat o crestere cu 265 de procente ca urmare a focusarii pe activitatile de externalizare inovatoare, multicanal si analizarea datelor ce au asigurat clientilor sai o experienta optima.

„Am inregistrat un succes major in timpul celor patru ani de colaborare cu Charterhouse Capital Partners si apreciem in mod deosebit sprijinul pe care coactionarii nostri l-au oferit echipelor noastre”, a comentat Frédéric Jousset, cofondator al Webhelp. „Suntem incantati sa continuam aceasta aventura cu KKR. Suntem convinsi ca angajamentul si capacitatea noastra de a pune in aplicare planurile pe care le avem ne vor permite, cu experienta, entuziasmul si resursele KKR, sa devenim lideri mondiali in domeniul nostru. ”

Webhelp va fi condus de la Paris de catre echipa de management actuala. Olivier Duha, co-fondator, adauga: „Cu ocazia acestei tranzactii, echipa de management actuala si-a marit participatia in Webhelp, demonstrand astfel angajamentul si increderea in viitorul companiei pe toate pietele sale.”
KKR a dezvoltat cu succes mai multe parteneriate cu companiile din portofoliul sau, pe care le sprijina, prin reteaua sa internationala si expertiza. Investitia in Webhelp va fi finantata, in principal, de Fondul European KKR IV.

Pentru Josselin de Roquemaurel si Nicolas Gheysens, directori ai KKR: „parteneriatul cu Webhelp se potriveste cu strategia noastra de a investi alaturi de antreprenori europeni si echipele lor, pentru a ii ajuta sa se dezvolte ca lideri globali. Suntem incantati a avem sansa sa insotim Webhelp in obiectivul sau de a deveni un jucator emblematic in sectorul sau, la nivel global.”

„in numele Charterhouse Capital Partners, as dori sa le multumesc lui Olivier, Frédéric si echipei de management Webhelp pentru parteneriatul nostru din ultimii ani”, a declarat Stephan Morgan, Partener Charterhouse. ” Pe durata investitiilor noastre, vanzarile Webhelp au crescut de la 200 de milioane de euro pana la aproximativ 725 de milioane de euro, preconizate in 2015; numarul de centre de apel este crescut de la 12 la mai mult de 80, in timp ce numarul de salariati a progresat de la 7.000 la peste 30.000. Suntem increzatori ca societatea s-a pozitionat perfect pentru a isi consolida si extinde pozitia de lider in domeniul Externalizarii Relatiei Client”.

Tranzactia se asteapta a fi finalizata in primul trimestru din 2016, dupa aprobarea autoritatilor competente.

Consultantii implicati in tranzactie:

Deutsche Bank Securities Inc. (Financiar) – Ashurst (Legal)
Consultantii Webhelp, ai co-fondatorilor si echipei de management
Sycamore Corporate Finance (Financiar) – Scotto & Associés (Juridic) – Mayer Brown (Fiscalitate)

KKR este unul dintre liderii mondiali ce gestioneaza investitiile din categorii diverse de active, inclusiv de capital, energie, infrastructura, imobiliare, de credit si fondurile speculative. KKR incearca sa genereze profituri pentru investitiile atractive dezvoltand o politica de investitii lenta si disciplinata, recrutand experti de clasa mondiala, si stimuland cresterea si valorizarea activelor.

KKR investeste capitalul propriu si a partenerilor sai si ofera oportunitati pentru alti jucatori datorita activitatilor sale de pe pietele de capital. Indicatorii investitiile KKR pot include activitatile fondurilor finantate. Pentru mai multe informatii despre KKR & Co. LP (NYSE: KKR), vizitati www.kkr.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here