Noul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, l-a demis pe seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, si a anuntat ca societatea de administrare a retelei de drumuri va fi reformata si va avea management privat, anunta Mediafax.

Atributiile lui Neaga vor fi preluate de catre directorul interimar al Metrorex, Catalin Homor.

„Nu suntem multumiti de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carente si pe activitatea operationala, nu doar pe cea de investitii”, a afirmat Costescu.

El a adaugat ca are incredere ca Homor, care s-a ocupat inainte de preluarea interimara a conducerii Metrorex de investitiile companiei de metrou, isi va duce cu succes la indeplinire noul mandat, cel putin pana la numirea unui management in conditiile ordonantei privind guvernanta corporativa.

Costescu a mai anuntat ca activitatea CNADNR va fi transparentizata si reformata.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat in octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrazii Orastie-Sibiu, unde o portiune de 200 metri trebuie demolata si reconstruita, si a sesizat organele statului, suspectand fapte penale. Lotul respectiv urmeaza sa ramana inchis pana in luna iunie.

Costescu a cerut extinderea controlului, vizand aspecte privind deszapezirea si pregarirea comandamentului de iarna, iar rezultatele acestui raport suplimentar au fost finalizate si vor fi anuntate public.

Ministrul i-a prezentat acest raport si premierului Dacian Ciolos.

Neaga conduce CNADNR, prin preluare de atributii, din vara anului 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here