Rezervarile turistice din Romania pentru Paris au scazut aproape de zero in ultimele zile, dupa atentatele de vineri, desi turoperatorii francezi au redus preturile vacantelor in medie cu 25%, conform datelor agentiei de turism online Paravion.ro.

„Majoritatea celor care si-au rezervat in aceste zile zboruri sau hoteluri in capitala Frantei pleaca in interes de afaceri. De asemenea, imediat dupa atentatele din 13 noiembrie, s-au inregistrat anulari de zboruri catre Paris sau rerutari pe alte destinatii, atat cu plecari in noiembrie, cat si in decembrie”, se arata intr-un comunicat al Paravion.ro, potrivit Mediafax.

Pentru a incuraja turistii sa revina in capitala Frantei, hotelierii au redus tarifele cu 50% in aceasta perioada, iar companiile aeriene accepta modificari de perioada sau de nume, indiferent cat de restrictive erau conditiile de emitere a biletului de avion.

in ceea ce priveste conditiile de anulare sau amanare a zborurilor catre Paris, pasagerii posesori de bilete de calatorie emise pe zboruri TAROM, cu cel putin un tronson de calatorie spre/dinspre Paris, in perioada 14 – 22 noiembrie 2015, pot amana calatoria, iar contravaloarea biletelor/cupoanelor „necalatorite” se va constitui intr-un credit ce va putea fi ulterior utilizat pentru achizitionarea de bilete pe orice destinatie operata de TAROM.

De asemenea, orice pasager cu bilet rezervat Lufthansa/Swiss/Austrian Airlines/Brussels Airlines cu zbor pana la si inclusiv pe data de 18 noiembrie, de la Paris, al carui bilet a fost emis pana la si inclusiv pe 13 noiembrie 2015, poate reprograma calatoria gratuit.

De asemenea, Air France ofera optiuni de modificari gratuite rezervarilor celor care calatoresc cu bilet valabil, emis la sau inainte de 14 noiembrie 2015, privind zborurile spre Paris sau alt oras din Franta, indiferent de tariful platit, pentru zboruri dintre 17 si 22 noiembrie 2015.

„Paravion.ro considera ca putem ajuta Parisul cel mai bine in acest moment prin promovarea acestuia ca destinatie de vacanta. Francezii au nevoie sa se reintoarca la o viata normala, iar o viata normala inseamna un oras plin de turisti. Prin urmare, vom continua sa promovam Parisul ca destinatie de Sarbatori”, afirma Remus Visan, managing director al Paravion.ro.

Costurile pentru un pachet de Craciun la Paris incep de la 400 de euro de persoana si includ transport cu avionul si 3 nopti de cazare, iar o vacanta de Revelion, cu zbor dus- intors si 5 nopti de cazare, porneste de la 640 de euro de persoana. Preturile sunt mai mici decat cele cu care romanii pot achizitiona o vacanta similara, in aceeasi perioada, pe Valea Prahovei, spun oficialii Paravion.ro.

Pe de alta parte, un city break in Paris, dupa data de 1 decembrie, ajunge la 230 euro de persoana, fata de 300 euro de persoana, atat cat ar fi costat in mod normal in aceasta perioada.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania, care opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacante, inchirieri auto si hotel.

Un numar de 129 de persoane au fost ucise si alte cateva sute ranite, intr-o serie de atentate comise vineri in mai multe zone din Paris. Teroristi sinucigasi s-au aruncat in aer, vineri seara, in fata arenei „Stade de France”, in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. in paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, in centrul capitalei Frantei. Circa 85 de persoane au fost ucise in sala de concerte Bataclan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here