Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, se indreapta catre finalul anului cu estimarea unui business de circa 77 milioane de lei, in timp ce unele dintre cele mai importante lucrari au fost reprezentante de investitii publice.

Chiar daca numarul proiectelor de infrastructura se afla intr-o continua scadere, cantitatile livrate si valoarea acestora reprezinta un procent important din business-ul companiei. Astfel, trei dintre cele mai ample proiecte dezvoltate de Symmetrica in acest an au presupus lucrari de imbracare si reparatii pentru trotuarele din Suceava si din localitatea Comanesti, precum si un proiect de modernizare a unui drum judeaten din Sibiu.

„Primele doua proiecte mentionate au fost deja finalizate, iar volumul total de materiale necesare a depasit 75.000 unitati de pavele si borduri. Pentru infrastructura drumului judetean din Sibiu, se vor livra alte 30.000 produse – rigole si capace de rigole”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit declaratiilor acestuia, gama de produse clasice a fost alegerea principala a proiectantilor care s-au ocupat de aceste proiecte, modelele simple fiind selectate datorita functionalitatii dovedite, a aspectului potrivit pentru trafic pietonal si carosabil, dar si a preţului competitiv.

„Majoritatea clientilor din proiectele publice aleg produse simple, atat din punct de vedere al formei, cat si al culorilor. in general, acestia tind catre pavele gri, in timp ce doar 5% dintre proiectele publice contin produse de design”, a declarat reprezentantul companiei.

De asemenea, Sebastian Bobu subliniaza faptul ca 80% dintre proiectele ce vizeaza parcari, trotuare sau piete implica produse ieftine, pretul fiind criteriul principal in ceea ce priveste comportamentul de achizitie al constructorilor.

Mai mult, directorul companiei sustine ca avantajul Symmetrica in castigarea acestor proiecte a constat tocmai in posibilitatea de a livra constant cantitati mari de produse din multiple unitati de productie. Astfel, livrarea se face intr-un timp foarte scurt, chiar si intr-o perioada de varf in ceea ce priveste numarul comenzilor.

Dincolo de aceste proiecte, Symmetrica a livrat in acest an cantitati importante de produse si pentru lucrari de reabilitare a trotuarelor din Pitesti, Bacau, Falticeni si Mangalia, precum si a acceselor auto pentru parcari publice din toate regiunile tarii. Acestea, impreuna cu proiectele private desfasurate pana in acest moment, au insumat peste 2 milioane de metri de produse livrate, in primele 9 luni din acest an.

Astfel, in acest moment, 30% din business-ul companiei este adus de proiecte private, fie acestea comerciale, ori industriale, de proiecte rezidentiale, iar 10% de vanzarile in retelele de bricolaj. Restul de 60% reprezinta livrarile catre proiectele publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here