Computer Sharing Bucuresti (CSB), una dintre primele companii locale dedicate consultantei IT de business, cu activitate inca din 1994, estimeaza pentru piata din Romania o crestere substantiala a cererii de servicii de implementare a solutiilor software care ofera functionalitati complete si suport real din partea producatorului, pentru care este nevoie de mai multi specialisti.

Cea mai mare pondere din cifra de afaceri a CSB o constituie solutiile SAP, respectiv serviciile complete pentru implementarea acestor solutii – analiza, proiectare, realizare si testare, instruire, consultanta.

in continuare, CSB estimeaza o crestere a serviciilor care tin de implementarea si suportul aferent solutiilor SAP, crestere datorata maturizarii pietei, dar si diversificarii gamei de solutii oferite de SAP.

Solutiile care se remarca printr-un interes crescut din partea companiilor locale in ultima perioada sunt cele de analiza si raportare, de talent management si cele pentru dispozitivele mobile si In-Memory Computing.

„Din experienta CSB, piata locala s-a maturizat foarte mult fata de acum 5-10 ani. Companiile arata astfel un interes crescut fata de solutiile consacrate care ofera functionalitati complete si suport real din partea producatorului, predominand acum preferinta pentru asa numitele produse COTS (commercial off-the-shelf)”, spune Radu Magda – Director General, Partener CSB.

in plus, companiile locale se remarca tot mai mult prin dorinta de maximizare a resurselor existente, ceea ce conduce la o mai buna informare inaintea procesului de implementare a solutiilor IT.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta piata locala de software pentru afaceri, cele doua mari blocaje care inca persista sunt implicarea insuficienta a departamentului IT in cresterea profitabilitatii firmei si, in consecinta, teama ca investitia intr-o solutie IT se va amortiza greu, remarca reprezentantii CSB.

Peste 100 de proiecte realizate pe plan local

in cei 20 de ani de activitate, dintre care unsprezece ani a promovat solutiile SAP, CSB a realizat peste 100 de proiecte pe plan local, pentru clienti din sectorul public, utilitati, productie si distributie, industria chimica, telecomunicatii, farma si automotive. in portofoliul companiei se situeaza pe primele locuri sectorul public, urmat de utilitati si apoi productie si distributie.

CSB deruleaza si proiecte pentru clienti externi, ponderea acestora in cifra de afaceri fiind de 10%. Pentru urmatoarea perioada, compania isi propune sa dezvolte si sa creasca numarul parteneriatelor cu firmele din afara Romaniei.

Echipa CSB este formata momentan din 40 de specialisti, urmand ca aceasta sa se extinda in linie cu proiectele care vor fi implementate in continuare. Profilele de angajat vizate sunt legate de cele mai recente tehnologii – cloud si in memory processing.

in ceea ce priveste piata muncii pe segmentul de consultanti SAP, oficialii CSB spun ca este fluctuanta, urmand evolutia numarului si specificului proiectelor aflate in derulare.

„Totusi, sunt arii functionale pentru care exista cerere constanta si uneori oferta mai putin adecvata. Consideram ca o imbunatatire ar putea fi obtinuta de exemplu prin amplificarea instruirii inclusiv prin programe speciale la nivelul invatamantului superior”, mentioneaza Radu Magda – Director General, Partener, CSB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here