Samsung Electronics estimeaza ca profitul operational a crescut cu 80% in trimestrul al treilea, la 7.300 miliarde woni (6,3 miliarde dolari), fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste asteptarile analistilor, iar actiunile au urcat cu 8,7% in urma informatiei, la maximul ultimilor sase ani, anunta Mediafax.

Analistii intervievati de Bloomberg anticipau un profit operational de 6.700 miliarde de woni.

Samsung va publica datele aferente trimestrului al treilea spre sfarsitul lunii, iar daca vor confirma estimarile atunci vor marca prima crestere a profitului trimestrial din ultimii doi ani.

Semiconductorii si ecranele devin elemente centrale pentru relansarea dezvoltarii Samsung, care improspateaza gama smartphone-urilor Galaxy pentru a concura cu iPhone-urile Apple si telefoanele mai ieftine fabricate de producatori din China si India.

Compania sud-coreeana stabileste preturile pentru majoritatea componentelor in dolari, profitand astfel de transformarea veniturilor in woni, in conditiile in care moneda sud-coreeana s-a depreciat fata de moneda americana.

“A venit timpul sa reanalizam valoarea productiei de componente a Samsung. Rezultatele din trimestrul al treilea dau un semnal bun ca scaderea din ultimii doi ani a profitului a luat sfarsit”, a declarat Lee Jae Yun, analist la Yuanta Securities Korea.

Dolarul s-a apreciat cu circa 12% fata de won, comparativ cu sfarsitul trimestrului trei al anului trecut.

Vanzarile au urcat cu 7,5%, la 51.000 de miliarde de woni (44 miliarde dolari), in trimestrul al treilea, a anuntat miercuri compania, peste veniturile de 50.600 miliarde de woni anticipate de analisti.

Samsung nu furnizeaza date referitoare la profitul net sau detalii privind profiturile diviziilor.

Analistii estimeaza ca profitul operational al diviziei de telefoane mobile a avansat cu 24%, la 2.200 miliarde woni, prima crestere anuala din ultimele sapte trimestre. Vanzarile sunt estimate la 27.000 miliarde woni.

Samsung a lansat smartphone-urile Galaxy S6 Edge Plus si Note 5 in august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here