Comisia Europeana a lansat o investigatie privind preluarea operatorului belgian de telefonie mobila BASE de catre Liberty Global, pentru 1,3 miliarde euro, la trei zile dupa ce comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager a avertizat ca unele fuziuni din telecomunicatii ar putea avea probleme, informeaza Mediafax.

Executivul UE este ingrijorat ca achizitia planuita de Telenet Group Holding, divizie a Liberty Global, ar putea conduce la preturi mai mari si la mai putine optiuni intre operatori, pentru consumatorii belgieni, relateaza MarketWatch.

Acordul, anuntat in luna aprilie, ar avea rolul sa faca Telenet mai competitiva si mai puternica pe piata din Belgia, unde Liberty Global vrea sa se dezvolte.

BASE este al treilea mare operator de telefonie mobila din Belgia, cu 3,3 milioane de abonati si venituri de 690 de milioane de euro obtinute in 2014.

Actualul proprietar al BASE este compania olandeza de telecomunicatii Royal KPN.

intr-un comunicat al Comisiei Europene se arata ca „acordul ar putea reduce concurenta pe piata de telefonie mobila din Belgia, unde Telenet si BASE sunt in prezent companii rivale.

Un purtator de cuvant al Liberty Global a declarat ca grupul va continua sa colaboreze cu autoritatile antitrust, iar reprezentantii companiei au in continuare incredere ca tranzactia poate fi incheiata.

Un purtator de cuvant al BASE a spus ca reprezentantii companiei cunosc decizia UE de a deschide o investigatie, dar a refuzat sa faca alte comentarii.

Comisia va investiga pana pe 18 februarie 2016 achizitia propusa si va decide daca o va aproba sau daca va cere companiilor concesii.

Grupul Liberty Global este prezent si in Romania, prin intermediul UPC Romania, afiliat la UPC Broadband, divizia europeana a grupului. La 30 iunie 2015, UPC avea 1,192 milioane de clienti in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here