Grupul Webhelp, specialist in solutii si servicii de administrare a relatiilor cu clientii, face prima achizitie in afara Europei prin asimilarea societatii turce Callpex.

Achizitia companiei elvetiene CSM confirma ambitia Grupului Webhelp de a deveni lider in Europa, in sectorul sau de activitate.

Ambele achizitii ii permit grupului Webhelp sa faca un pas decisiv in expansiunea internationala. Compania vizeaza o cifra de afaceri de 725 de milioane de euro in 2015, si confirma ambitia sa de a realiza cât mai curând posibil venituri de 1 miliard de euro in EMEA.

Webhelp devine al patrulea jucator pe piata turca, aflata intr-o crestere anuala de 10%.

Dupa achizitia, in iunie 2015, Perry & Knorr, Walter Services International si Online, care i-au permis sa-si consolideze pozitia pe continentul european (Germania, Republica Ceha, Italia, Austria, Elvetia, România si Polonia), Webhelp traverseaza Bosforul cu obiectivul de a se instala in Turcia.

«Cu 70 000 de posturi de consilieri clienti in centre de appel, pentru o populatie de doar 75 de milioane de locuitori, fata de 350 000 de posturi in Franta, Turcia este o piata cu un potential urias pentru managementul relatiilor cu clientii, sustinuta de o crestere economica puternica si demografica », a declarat Frederic Jousset, co-fondator si presedinte al Webhelp.

Cu ajutorul Callpex, Webhelp obtine cresterea cifrei de afaceri cu 20 de milioane de euro si isi consolideaza portofoliul de conturi majore, preluând contracte strategice precum : Pegasus Airlines, Avea, TTNet, Garanti Bank si Borusan.

O achizitie decisiva in dezvoltarea internationala a grupului Webhelp

Cumpararea Callpex permite Webhelp sa realizeze prima sa achizitie in afara Europei si sa fie prezent intr-o tara aflata in plina crestere economica.

Olivier Duha, fondator si co-presedinte al grupului Webhelp, declara: „Cu Callpex, Webhelp isi continua strategia de expansiune internationala tintind achizitia companiilor aflate in Top 5 pe pietele respective, cu un model original bazat pe o implicare puternica a managerilor locali in capitalul Webhelp, pentru a crea un adevarat elan antreprenorial. „

Webhelp isi completeaza oferta in Europa prin achizitionarea societatii elvetiene CSM

Grupul Webhelp anunta astazi si asimilarea companiei CSM, specializata in servicii de achizitie si retentie. Societatea cu sediul in Geneva opereaza in principal in vestul Elvetiei iar portofoliul sau de clienti include principalele grupuri mass-media elvetiene.

Aceasta tranzactie vine sa completeze achizitia realizata in iulie 2015, a Walter Services, lider in Elvetia, si plaseaza Webhelp pe cea de-a doua pozitie in domeniul outsourcing-ului in relatia client, in Elvetia.

„Sunt incântat atât pentru clientii cât si pentru colaboratorii nostri ca societatea CSM pe care am fondat-o acum 25 de ani se alatura grupului Webhelp, un actor major in relatia cu clientul pe piata europeana, care impartaseste viziunea mea in privinta calitatii serviciilor personalizate pentru clientii exigenti „, declara Claude Hertzschuch, fondator al CSM.

In prezent, Grupul Webhelp opereaza in 21 de tari si numara, prin achizitia Callpex si CSM, aproape 30.000 de angajati in intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here