Renault va prezenta in septembrie la salonul auto de la Frankfurt, in perioada 15-16 septembrie, o editie limitata de Duster, „Urban Explorer”, care va fi disponibila in 15 tari din Europa, printre care Germania, Polonia, Macedonia si Kosovo, insa nu si pe piata romaneasca.

Grupul francez, care detine Dacia, va prezenta o serie de modificari pentru SUV-ul Duster.

„Astfel, Duster Edition 2016 se remarca prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagra, precum si prin noua nuanta de caroserie, «vert Altaï», care inlocuieste in gama nuanta «gris Olive»”, se arata intr-un comunicat al Dacia.

Dacia Duster Edition 2016 va introduce si o noua editie limitata, „Urban Explorer”, care va fi disponibila pe un anumit numar de piete din Europa, respectiv Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elvetia, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo si Muntenegru, se arata intr-un comunicat al grupului francez Renault.

Duster Urban Explorer va beneficia de pack-urile Baroudeur si Look.

Duster Edition 2016 va dispune la interior de doua noi tapiterii („Silicon noir” i „Féderer gris” pe fond negru). Versiunile de echipare de intrare in gama vor avea tapiterii in nuanta „Silicon noir”, in timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiteriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanta „gris cosmos” va fi inlocuita de „gris platinium” (in functie de tara si de versiune) in special la nivelul panourilor de usi, a manerelor de sustinere si a ornamentelor de pe fatada centrala a plansei de bord.

Renault introduce pentru Duster Edition 2016 si sistemul multimedia de navigatie MEDIA-NAV Evolution, in functie de versiune si tara. Sistemul multimedia ofera o conectivitate permanenta si de calitate, noteaza Dacia.

Duster Edition 2016 dispune, optional in functie de tara, si de o camera video pentru marsarier.

De asemenea, pentru prima oara, Dacia include in oferta o cutie de viteze robotizata, denumita Easy-R.

„Disponibila pe motorizarea TCe 90 CP asociata cu sistemul Stop & Start, aceasta cutie de viteze cu 5 trepte asigura un confort sporit in utilizare datorita transmisiei fara pedala de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibila in lunile urmatoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway. (…) Aceasta oferta va fi propusa la un pret accesibil, conform valorilor marcii Dacia”, noteaza producatorul auto.

Easy-R asigura o utilizare comoda datorita solutiei tehnice care elimina pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea are doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). in modul Drive, schimbarea treptelor de viteza este realizata de calculator, pe baza informatiilor referitoare la conditiile de rulare, precum turatia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al soferului. in modul Manual / Impulsional, soferul decide singur momentul schimbarii treptelor de viteza.

Sistemul multimedia si de navigatie MEDIA-NAV Evolution, pentru Duster Edition 2016, integreaza functia Info-trafic TMC gratuita care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibila in functie de tara), ofera alerte de siguranta (precum pentru zonele periculoase), accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicatii dedicate (disponibile in functie de tara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here