Declinul pietelor de capital la nivel mondial este foarte serios si va inrautati perspectivele de crestere economica, a declarat Henning Gebhardt, director la divizia de management al activelor la Deutsche Bank, transmite Bloomberg.

„Ne asteptam la unele ajustari ale perspectivei de crestere a economiei mondiale, in special din cauza cresterii mai slabe pe pietele emergente. Pretul scazut al petrolului si modificarea perspectivei economice vor crea o noua runda de reduceri ale profiturilor”, considera Gebhardt.

Bursele au pierdut la nivel global 5.000 de miliarde de dolari de cand autoritatile chineze au devalorizat yuanul pe 11 august, investitorii fiind ingrijorati de incetinirea peste asteptari a cresterii economiei Chinei.

Vanzarile din piata provoaca temeri referitoare la capacitatea economiei mondiale de a rezista la o eventuala majorare a dobanzilor in Statele Unite, in acest an.

Cel mai mare declin are loc pe pietele emergente, unde MSCI Emerging Markets Index este in declin cu 4,4%.

Pretul petrolului Brent, de referinta la londra, a coborat sub 45 de dolari pe baril, prima oara in ultimii sase ani si jumatate, in timp ce petrolul de referinta pe piata americana este tranzactionat la sub 40 de dolari pe baril.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here