Compania de telecomunicatii RCS&RDS va lansa pana la finalul anului servicii de date 4G in 25 de orase din Romania, tehnologia urmand sa aduca utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150Mbps, anunta Mediafax.

Primele 12 orase care vor beneficia de noul serviciu vor fi, pana la finalul lunii septembrie, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, urmand ca pana la finalul anului sa isi extinda aria de acoperire in Galati, Braila, Baia Mare, Tirgu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui si Alexandria.

De asemenea, compania anunta ca va continua sa isi dezvolte reteaua de comunicatii mobile pentru a avea acoperire 3G si 4G la nivel national.

„Noua licenta in banda de 2.600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament, la aceleasi preturi competitive cu care i-am obisnuit”, a declarat directorul de dezvoltare al RCS&RDS, Valentin Popoviciu.

Tehnologia 4G va fi disponibila in pachetele Digi Mobil incepand cu sfarsitul lunii septembrie, cand RCS&RDS va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2.600).

Noua licenta a companiei in banda de 2.600 MHz (TDD) a fost dobandita in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS&RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here