Bancile din Grecia ar trebui sa primeasca urgent o injectie de capital, inainte de testele din toamna pe care Banca Centrala Europeana (BCE) vrea sa le faca pentru a stabili necesarul exact, a afirmat Christian Noyer, membru in consiliul guvernatorilor institutiei si sef al Bank of France, potrivit Mediafax.

O astfel de masura „este de preferat pentru stabilizarea sectorului bancar”, a spus Noyer intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde, citat de Reuters.

Noyer a aratat ca este impotriva ideii de a cere celor mai importanti clienti ai bancilor elene sa contribuie la recapitalizarea acestora, asa cum s-a intamplat in cazul bancilor din Cipru in 2013.

„Pozitia mea este impartatita in mare parte de guvernatori”, a spus Noyer, adaugand ca clarificarea acestei probleme ar contribui la recastigarea increderii si ar readuce in Grecia o mare parte din fondurile de 90 de miliarde de euro care au iesit din tara din 2010.

Consiliul guvernatorilor BCE a suplimentat miercuri fondurile de urgenta destinate bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, de la 89,5 miliarde de euro.

Decizia, a doua de acest tip luata de BCE de la sfarsitul lunii iunie, va permite alimentarea cu numerar a bancomatelor in perioada de varf a sezonului turistic.

Bancile elene au fost redeschise luni, dupa trei saptamani, dar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 420 de euro pe saptamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here