Apple a redus estimarile referitoare la cheltuielile din actualul an fiscal cu 8%, respectiv 1 miliard de dolari, la 12 miliarde de dolari, grupul anticipand vanzari de iPhone-uri si venituri sub asteptarile analistilor, relateaza Bloomberg.

Compania prognozeaza ca cheltuielile pentru echipamente, centre de date si facilitati de retail vor fi de 12 miliarde de dolari in actualul an fiscal. in anul fiscal 2014, Apple a inregistrat cheltuieli de capital in valoare de 9,6 miliarde de dolari, anunta Mediafax.

Apple a extins reteaua globala de centre de retail, in special pe a doua mare piata a companiei, China, si investeste circa 5 miliarde de dolari intr-un nou sediu central, in forma de nava spatiala.

Fabricantul iPhone a lansat in acest an Apple Watch, primul produs nou al companiei de la introducerea iPad, in 2010.

Apple a precizat ca ia masuri de eficientizare a cheltuielilor pentru echipamente si facilitati, dar nu modifica planurile de productie.

Apple a raporat in aceasta saptamana rezultate fiunanciare care au dezamagit analistii in privinta vanzarilor de aparate iPhone, acestia fiind ingrijorati ca cererea pentru smartphone-ul care a definit piata a ajuns la nivelul maxim.

Profitul Apple a crescut cu 38% in al treilea trimestru fiscal, la 10,7 miliarde de dolari, sustinut de vanzarile de iPhone-uri si de dublarea vanzarilor in China, dar actiunile companiei au scazut miercuri la New York cu 4,2%, cel mai mult din ultimele 18 luni.

Veniturile au avansat cu 33% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, la 49,61 miliarde de dolari. Vanzarile de iPhone-uri au urcat cu 59%, la 31,37 miliarde de dolari, iar pretul mediu de vanzare a crescut cu peste 100 de dolari, la 662,42 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here