Liberty Technology Park, cel mai mare parc tehnologic privat din Romania, a inaugurat prima priza pentru masini electrice din Cluj-Napoca. Proiectul, realizat in parteneriat cu Siemens Romania, a presupus montarea noului model de priza Sentron 5TT3201-1KK25 in parcarea parcului tehnologic. Priza va putea fi folosita de rezidentii parcului si nu numai, fiind semnalizata si din strada.

in cadrul Liberty Technology Park Cluj ne preocupam permanent de tehnologii inovative, iarmasinile electrice sunt calea catre un viitor mai sigur pentru noi toti. Reducerea si renuntarea treptata la combustibilul mineral trebuie sa devina o prioritate pentru societatea contemporana. Solutiile alternative de alimentare a mijloacelor de transport vor reduce semnificativ poluarea”, a declarat Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

Priza a fost livrata de catre Siemens, de altfel o premiera pentru companie pe piata locala, si poate incarca o masina electrica in circa 2 ore.

Electromobilitatea este mai mult decat o tendinta a societatii moderne – este una dintre cele mai importante tehnologii sustenabile ale prezentului. Siemens livreaza pentru prima data in Romania un astfel de dispozitiv de incarcare, chiar in Cluj-Napoca, oras unde compania este prezenta inca din 1923”, a declarat George Costache, CEO Siemens Romania.

O masina electrica obisnuita parcurge intre 100 si 480 de kilometri dupa o incarcare, insa tehnologia evolueaza rapid si in acest domeniu. Autonomia unei masini electrice va putea ajunge la 2.000 km, la o singura incarcare.

La inaugurarea statiei de incarcare au fost prezenti si reprezentantii Automobile Bavaria Group, realizandu-se o demonstratie cu noul model BMW i3.

incepand de anul trecut, cu ocazia anivrsarii a 20 ani de activitate in Romania, Automobile Bavaria a lansat un program de promovare a automobilelor electrice si hibrid, primul model prezentat fiind BMW i8. Autorizarea primului Service BMW i din Romania la Bucuresti reprezinta un pas important si un semnal clar dat de noi in directia sustinerii acestor noi tehnologii in piata auto. Ne bucuram ca, incepand de astazi, Clujul beneficiaza de acest dispozitiv de incarcare si speram ca in curand si alte orase sa urmeze acest trend. Pentru dezvoltarea pietei automobilelor electrice este nevoie de o intreaga retea de prize, nu doar la nivel local, ci si la nivel national. Disponibilitatea acestor dispozitive de incarcare rapida ar impulsiona piata auto si sunt convins ca in curand vom putea admira mai multe BMW i3 pe strazile Clujului” , a declarat Marius Zahan, Director Executiv Autotransilvania.

La ora actuala, in Romania circula aproximativ 130 de masini electrice, insa numarul acestora s-ar putea dubla, in conditiile in care Ministerul Mediului ofera, din aprilie 2015, o subvenţie in valoare de 20.000 de lei (circa 4.500 de euro) la achiziţia unui autoturism elec­tric. in plus, ministerul are in plan o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize pentru alimentarea maşinilor electrice, de la circa 50 in prezent, la 10.000.

Peste 11.250 m2 de birouri disponibili in faza a II-a a Liberty Technology Park

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit pe fosta platforma industriala Libertatea de catre Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, patronat de omul de afaceri Ion Sturza. Inaugurat in decembrie 2013, proiectul consta in 8 cladiri distincte, care vor fi finalizate in 3 etape. Investitia pana in momentul actual a fost de peste 12 milioane de euro.

Faza a II-a proiectului a fost finalizata in luna aprilie 2015, cladirile de birouri D si E avand o suprafata totala inchiriabila de 11.250 m2.Odata cu noile cladiri de birouri, a fost finalizata si reconversia totala a fostei fabrici Libertatea.

inca din faza de executie, peste 40% din suprafata inchiriabila a celor doua cladiri a fost deja precontractata. Cladirile ofera 2.800 m2 pe nivel, avand astfel posibilitatea de a gazdui cate o companie pe fiecare etaj, intr-o compartimentare eficienta. Printre noile societati care si-au stabilit sediul in cadrul parcului tehnologic se numara Makronetz si Luminos Software, carora li se vor alatura in perioada urmatoare companiile Cremer, Regal Beloit si Impact Hub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here