Turistii care se deplaseaza in Grecia trebuie sa aiba asupra lor fonduri in numerar si medicamente de prima necesitate, pentru a face fata situatiilor dificile, recomanda Ministerul francez de Externe, potrivit site-ului ziarului Le Figaro.

„Le recomandam cetatenilor care intentioneaza sa mearga in Grecia sa aiba asupra lor bani suficienti in numerar si medicamente de prima necesitate, in contextul penuriei generate de lipsa unui acord intre Guvernul de la Atena si creditori”, a comunicat Ministerul francez de Externe, informeaza Mediafax.

Retragerile de la automatele bancare sunt limitate la 60 de euro pe zi in Grecia, in contextul controlului capitalului financiar din cauza intrarii economiei elene in incapacitate de plati.

Chiar daca masura nu vizeaza persoanele care detin carduri emise in strainatate, riscul ca turistii straini sa ajunga in situatii dificile exista, atrage atentia Ministerul francez de Externe. „Din cauza riscurilor de asteptare la automatele bancare si de suspendare a activitatii acestora in unele cazuri, turistilor care merg in Grecia li se recomanda sa aiba numerar suficient”, subliniaza diplomatia franceza.

„Un numar din ce in ce mai mare de magazine refuza cardurile bancare in Grecia, cerând plati in numerar inclusiv pentru servicii hoteliere”, subliniaza Ministerul francez de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here