Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii si gradinarit, demareaza, in parteneriat cu CCR REBAT, programul „Fiecare baterie conteaza”, un proiect de colectare selectiva a bateriilor si acumulatorilor uzati, si mizeaza pe strangerea a 6 tone de astfel de produse in urmatoarea perioada.

Astfel, in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2015, toti clientii care aduc 6 baterii sau acumulatori portabili de orice tip uzati in oricare dintre cele cinci magazine Hornbach din tara, vor primi in schimb o baterie noua Varta R6.

„Prin organizarea acestei campanii dorim sa ne informam clientii cu privire la gestionarea ecologica a deseurilor de baterii si acumulatori portabili. Asa cum bine stim, bateriile contin substante nocive precum mercur, plumb, nichel si litiu care afecteaza grav sanatatea umana si mediul inconjurator, iar o singura baterie aruncata in mediu otraveste 4.000 de litri de apa”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach Romania.

Campania este sustinuta si de un cadrul legal, intrucat, prin aceasta actiune, Hornbach isi propune sa asigure colectarea selectiva a unor cantitati de deseuri de baterii si acumulatori in vederea asigurarii ratei anuale de colectare. Potrivit reprezentantului companiei, se estimeaza ca in reteaua de magazine Hornbach se va colecta, lunar, o tona de baterii uzate, urmand ca pana la finalul campaniei cantitatea sa depaseasca 6 tone.

Cei ce doresc sa participe la aceasta actiune, sunt asteptati in magazinele Hornbach, la Casa Info, unde pot depune bateriile in cutiile speciale de colectare. Pentru a facilita acest proces, afise informative referitoare la modul de colectare vor fi expuse la intrarea in fiecare magazin Hornbach, la fiecare casa, precum si la punctul de vanzare al bateriilor. De asemenea, mai multe informatii despre acest program se pot gasi pe site-ul www.hornbach.ro.

Prin desfasurarea acestui program, Hornbach si CCR REBAT asigura colectarea selectiva si implicit diminuarea volumului de deseuri si de substanţe nocive care ajung necontrolat in sol, producand astfel poluarea mediului inconjurator.

„Consideram ca aceasta actiune reprezinta inca un pas in eforturile Romaniei de a se alinia la standardele Uniunii Europe, inclusiv in domeniul protectiei mediului. in vederea obtinerii unor rezultate benefice pe termen lung, implicarea activa a populaţiei in astfel de actiuni este indispensabila si speram ca participarea clientilor nostri va fi intr-un numar cat mai mare”, a completat Mugurel-Horia Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here