Lufthansa a anulat vineri aproximativ 800 de curse aeriene, in conditiile in care pilotii celei mai mari companii aeriene din Germania se afla in greva pentru a treia zi consecutiv si au anuntat ca vor continua si in weekend, relateaza Associated Press.

Aproape 800 de curse scurte sau medii au fost anulate vineri, inclusiv 90 care au legatura cu o greva a controlorilor de trafic italieni.

Compania Lufthansa a precizat ca, de la declansarea grevei miercuri, aproximativ 180.000 de pasageri au fost afectati.

Sindicatul pilotilor Cockpit si-a chemat miercuri membrii care opereaza zboruri pe distante mici si medii sa intre in greva. Sindicatul a avertizat compania, marti, ca cei aproximativ 9.300 de membri ai organizatiei pot sustine protestele timp de mai multi ani daca va fi necesar.

Aceasta este a 13-a actiune de protest prin intreruperea muncii in ultimul an, dupa ce sindicatul si patronatul nu au reusit sa ajunga la un acord cu privire la intentia firmei de a creste vârsta de pensionare de la 55 la 60 de ani. Actiunile de protest ale pilotilor, lansate in aprilie 2014, au produs companiei pierderi in valoare de aproximativ 220 de milioane de euro.

Lufthansa depune eforturi sa-si restructureze operatiunile si sa taie costurile, din cauza competitiei companiilor aeriene low-cost si unor noi actori, pe piata, din Orientul Mijlociu.

Dupa extinderea grevei, compania a anuntat intr-un comunicat ca a prezentat sindicatului, luna aceasta o oferta mai buna, care a fost insa respinsa. La rândul sau, sindicatul Cockpit a acuzat compania de intransigenta, dar a apreciat ca revenirea la negocieri este oricând posibila, cu conditia ca Lufthansa sa „demonstreze o reala dorinta de a ajunge la un acord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here