Euler Hermes, lider mondial in asigurarea de credit comercial, a lansat EH SmartView, o noua solutie online de monitorizare a riscurilor, care ofera companiilor vizibilitate imediata asupra creantelor comerciale. Serviciul a fost initial lansat in Belgia si in Marea Britanie, urmand si alte tari din Europa.

„intr-un mediu economic global nesigur, creantele pot reprezenta mai mult de o treime din activele totale ale afacerii”, spune Isabelle Delorme, Director Market Management, Euler Hermes Group. „EH SmartView incurajeaza adoptarea unui proces sanatos de management al riscului in cadrul unei companii. Acesta ofera companiilor informatii valoroase exclusive in timp real, intr-un mod clar si concis si imbunatateste controlul asupra portofoliilor de creante pentru maximizarea oportunitatilor.”

Asiguratii acceseaza EH SmartView prin intermediul EOLIS- portalul securizat dedicat clientilor Euler Hermes. Indicatorii lor principali de performanta sunt sumarizati intr-un tablou de bord de patru rapoarte:
• rata de acceptare a limitelor de credit la nivel global
• profilul de risc al portofoliului de clienti-debitori
• evolutia expunerii acestora in ultimele 24 de luni
• timpul de raspuns al Euler Hermes la solicitarile de limita de credit.

Cu ajutorul acestei solutii inovatoare, asiguratul poate identifica acum, de asemenea, schimbari ale solvabilitatii clientului sau, ca urmare a integrarii sistemului de clasificare a riscurilor Euler Hermes. Clasele de risc (Grade) ale Euler Hermes acordate clientilor-debitori, reprezinta nucleul cunostintelor si analizelor companiei si ajuta asiguratii sa identifice si sa evite riscul. Euler Hermes aloca fiecarui client-debitor al asiguratului o clasa de risc ce reflecta sanatatea financiara si modul in care acesta isi gestioneaza afacerea. Datele sunt actualizate zilnic pentru a oferi cat mai multe informatii noi in vederea sprijinirii deciziilor de management.

„in era digitalizarii, Euler Hermes lanseaza SmartView, un instrument usor de utilizat, care presupune doar accesarea sistemului online EOLIS. Este primul produs de acest gen in Romania, care se adreseaza companiilor ce detin o polita de asigurare a creantelor si care completeaza beneficiile oferite de polita Euler Hermes”, declara Cristina Rusuleanu, General Manager, Euler Hermes Romania.

Euler Hermes ofera o gama de servicii online pentru a ajuta clientii sa-si gestioneze riscul si sa-si maximizeze oportunitatile de afaceri. Lansarea EH SmartView vine ca urmare a introducerii in septembrie 2013 a EH Intelligence by Sidetrade, un sistem online care permite un management de 360° al ciclului „business-to-cash” al asiguratului, acesta beneficiind de o colaborare in timp real cu Euler Hermes. EH SmartView continua angajamentul Euler Hermes de furnizare pentru clientii sai a unor solutii online cu valoare adaugata ridicata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here