Scoala Americana Internationala din Bucuresti anunta inceperea perioadei de inscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani, oferite in fiecare an elevilor care doresc sa isi dezvolte aptitudinile urmand cursurile Bacalaureatului International. Anul acesta, Școala Americana Internationala din Bucuresti ofera trei burse integrale incepand cu anul scolar 2015-2016.

Pentru acest program de burse, pot candida elevi care in prezent sunt in clasele a VII-a si a VIII-a, in orice institutii de invatamant, elevi care demonstreaza abilitati academice remarcabile, o situatie financiara ce nu le permite achitarea taxelor de scolarizare, precum si participarea in activitati extracuriculare care sa faca dovada unei mai mari implicari si a unui comportament etic. Elevii trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti.

Bursele oferite de scoala Americana Internationala din Bucuresti acopera integral taxele de scolarizare pe parcursul celor 4 sau 5 ani de studiu, precum si costurile activitatilor extra-scolare benefice si necesare pentru o experienta educationala completa. Programul de burse ofera acces elevilor la un program de studii international si accesul la universitati de top din intreaga lume.

Castigatorii burselor se vor pregati in scopul obtinerii Diplomei de Bacalaureat International, in urma programului desfasurat pe parcursul claselor a XI-a si a XII-a. Bacalaureatul International reprezinta unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare din lume si se bazeaza pe un model universal, ce cuprinde multiple elemente de buna practica din sisteme educationale specifice mai multor tari. De-a lungul anilor, majoritatea bursierilor absolventi ai scolii Americane Internationale din Bucuresti, care au obtinut diploma de Bacalaureat International, au fost acceptati cu bursa totala sau partiala de catre cele mai apreciate universitati din Europa, America de Nord sau Canada.

Prelungirea anuala a bursei fiecarui beneficiar presupune o verificare a situatiei financiare a elevului, a rezultatelor sale academice, a comportamentului, care trebuie sa fie in concordanta cu cerintele impuse de o scoala privata de top.

Elevii interesati sunt invitati, impreuna cu parintii, in data de 19 februarie 2015, ora 18:00, la o Sesiune de Informare, pentru a afla mai multe detalii privind programul de burse. Prezenta la aceasta sesiune de informare se va face pe baza de inscriere in prealabil la numarul de telefon 021204-4209 sau prin e-mail la adresa [email protected]. Nu se va permite accesul in campus fara inregistrare in prealabil si fara prezentarea actelor de identitate. Prezenta la aceasta sesiune de informare nu este obligatorie pentru depunerea unui dosar de candidatura.

INFORMATII DESPRE INSCRIEREA IN COMPETITIA PENTRU BURSE
Pentru inscrierea in concurs sunt solicitate urmatoarele documente:

Formularul de inscriere completat si semnat (acesta se poate solicita la: Cristina Marcu, telefon: 021 204-4209, e-mail: [email protected])
Un eseu scris in limba engleza conform criteriilor incluse in formularul de inscriere
Un eseu / portofoliu cu tema: „Who I am as a learner”
Originalul foii matricole care sa prezinte evolutia scolara in ultimii doi ani, cat si primul semestru al anului scolar in curs
Completarea unor formulare tip de recomandare: acestea trebuie solicitate la adresa de email de mai sus (este necesara trimiterea acestora in plicuri sigilate si semnate de profesori)
Copii dupa fisele fiscale din ultimii doi ani ale parintilor
Adeverintele de salariu ale parintilor
O descriere a cheltuielilor lunare ale familiei elevului
Depunerea documentelor necesare pentru inscrierea in concurs se va face in data de 14 martie 2015, la sediul scolii Americane. in aceeasi zi, la ora 08:30, cei ce doresc sa se inscrie in competitia pentru burse vor sustine o serie de teste, printre care unul de limba engleza si unul de matematica, ce vor dura in total trei ore. Pentru testari (obligatorii pentru depunerea candidaturii), este necesara inscrierea prealabila prin persoana de contact de mai sus. Nu este permis accesul pentru testari elevilor care nu au fost inscrisi in prealabil.

Finalistii vor fi invitati sa sustina un interviu cu membri ai Comitetului pentru Acordarea Burselor din cadrul Școlii Americane Internationale din Bucuresti in jurul datei de 2 mai 2015.

Castigatorii burselor vor fi anuntati pana in data de 15 mai 2015, cand vor fi chemati la Biroul de Admiteri pentru a completa formularele necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here