GTC & Bluehouse au finalizat cu succes procesul de certificare verde a proiectului de birouri City Gate din Bucuresti; cel de-al doilea turn, City Gate South Tower, obtinand certificatul LEED Silver. Colliers International Romania a coordonat procesul de certificare pentru ambele turnuri. City Gate, proiectul de birouri dezvoltat de GTC si Bluehouse in centrul Bucurestiului, cuprinde doua turnuri ultramoderne a cate 18 etaje fiecare. Cladirile de clasa A au o suprafata construita de 44,000 m2, care confera un spatiu de lucru ultramodern unor chiriasi de prestigiu cum ar fi KMG Rompetrol, Telecom, Microsoft, Millenium Bank, La Roche, Alcatel, E.ON, Chevron etc. City Gate North Tower a fost primul turn din proiect certificat cu succes in 2013, cand a devenit prima cladire in operare din Bucuresti care a obtinut o certificare LEED. Princertificarea obtinuta recent de cel de-al doilea turn, proiectul este acum certificat integral.

“Suntem extrem de incantati de rezultatele obtinute de City Gate in urma procesului de certificare. Cu ambele turnuri certificate verde, suntem acum in masura sa le oferim chiriasilor garantia unui mediu de lucru sanatos si eficient, concomitent cu beneficiile legate de reducerea costurilor de operare a proiectului, precum si atributele CSR si de imagine corporativa care decurg din operarea intr-o cladire verde.”, a declarat Danny BERCOVICH, CEO GTC Romania. „City Gate reprezinta o dovada clara ca dezvoltarea de cladiri verzi reprezinta mai mult decat o tendinta in voga, ci un raspuns al pietei la nevoile concrete ale chiriasilor care ocupa spatii de birouri, in special ale companiilor multinationale.

Principalele argumente care au determinat certificarea City Gate au fost consumul redus de apa, managementul durabil al deseurilor si eficienta energetica ridicata pe care proiectul le ofera”, explica Oana STAMATIN, Senior Associate LEED AP BD+C in cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here