Potrivit Stefanini Romania, subsidiara locala a Stefanini, unul dintre principalii jucatori globali in externalizarea de servicii IT, pentru o angajare sigura intr-o companie mare de IT, specialistii ar trebui sa detina certificari pentru cele mai noi tehnologii de pe piata si sa cunoasca cel putin o limba straina. Deoarece cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat este deja un criteriu esential pentru angajare, cei care vorbesc inca o limba straina, de preferinta una mai putin intalnita, prezinta un avantaj important. Stefanini ofera in prezent angajatilor sai diverse modalitati de obtinere a certificarilor, in functie de necesitatile intalnite in proiecte si stilul de invatare preferat de fiecare specialist.

Angajatii diviziei Application Development din cadrul Stefanini sunt buni cunoscatori ai principalelor tehnologii de pe piata, precum Microsoft, Java, Mobile sau SAP, in timp ce toti managerii si specialistii din cadrul diviziei Managed Services detin certificarea ITIL, aceasta reprezentand o garantie a faptului ca Stefanini Romania utilizeaza standardul ITIL in livrare.

Avand in vedere gradul mare de competitivitate de pe piata muncii in IT din Romania, Stefanini recomanda specialistilor IT sa obtina certificari pentru cele mai noi tehnologii, intrucat acest lucru le poate spori sansele de angajare.

Printre principalele certificari detinute de specialistii Stefanini Romania se numara Microsoft, Oracle, IBM, PHP, Alfresco, ServiceNow, SAP, Adobe, Project Management, Scrum Master, Testing, Cisco si Business Intelligence.

In plus, Stefanini Romania este una dintre putinele companii europene care are angajati certificati Kony si poate livra servicii bazate pe aceasta platforma de dezvoltare a aplicatiilor mobile.

„A avea o certificare pe o anumita tehnologie poate oferi numeroase oportunitati specialistilor IT care sunt interesati sa isi extinda aria de expertiza. Pot exista si cazuri deosebite, in special in ceea ce priveste platformele specializate, unde certificarea in sine este importanta pentru companie, deoarece poate fi o conditie esentiala pentru participarea la o licitatie de proiecte”, a declarat Sabin Girlea, Application Development Division Director, Stefanini Romania.

Compania isi sustine in permanenta angajatii pentru obtinerea certificarilor. Pentru ITIL, Stefanini colaboreaza cu un trainer certificat, care sustine sesiunile de training organizate de mai multe ori pe an, in timp ce, pentru tehnologiile mentionate, compania ofera metode variate de obtinere a certificarilor, angajatii putand sa aleaga intre a studia individual sau a participa la cursuri, dupa care pot sustine examenul de certificare.

„Ne concentram in special pe programele interne de training, dezvoltate pentru principalele domenii IT: hardware, networking si sisteme de operare. Ca orice alt program de training, acestea le ofera angajatilor nostri posibilitatea de a se dezvolta profesional si a-si imbunatati abilitatile, pentru a avansa in cariera”, a completat Andreea Stanescu, Service Delivery Senior Director, Stefanini Romania.

Cunoasterea de limbi straine ca portugheza sau rusa reprezinta un alt avantaj competitiv

Pe langa abilitatile si certificarile in domeniul IT, cunoasterea de limbi straine este, de asemenea, importanta pentru angajarea intr-o companie de IT, iar avantajul competitiv este cu atat mai mare cu cat limba straina vorbita este mai putin intalnita. Prin urmare, cunostintele de limbi straine precum portugheza, rusa, bulgara sau greaca sunt foarte apreciate pe piata muncii in IT.

Angajatii din centrele Stefanini din Bucuresti si Sibiu ofera servicii de suport IT in 12 limbi: engleza, franceza, italiana, germana, spaniola, portugheza, romana, maghiara, rusa, greaca, bulgara si ebraica.

in prezent, compania are posturi deschise pentru specialisti suport IT care cunosc franceza, germana, spaniola, maghiara, rusa sau engleza, in timp ce pentru divizia Application Development cauta in special programatori specializati pe tehnologiile Java, .Net si Mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here