In cursa „Cape-to-Cape” echipa Zietlow a condus in directia nord-sud in Europa si de-a lungul intregului continent african prin tari din Africa de Est.

Incepand cu 21 septembrie 2014 de la Nordkapp, Norvegia, punctul cel mai nordic al Europei, cu trecut cu 19 de tari, acoperind o distanta totala de peste 17.000 de km.

In mijlocul calatoriei aventuroase, Zieltlow a fost oprit de un accident neprevazut in Tanzania. Pe jumatate distrusa, masina lui a putut fi reparata doar dupa ce expertii Kuehne + Nagel au asamblat piesele de schimb in Europa si le-a zburat in Africa de Est.

Datorita companiei infiintate in Tanzania, procesele de vamuire pot fi efectuate cu intarziere minima. Echipa a ajuns in cele din urma la destinatie in aproximativ 21 de zile batandu-si vechiul record de 6 zile. Fara acest incident timpul net de calatorie s-ar fi ridicat doar la 8 zile, 10 ore si 26 minute.

Pe parcursul intregii curse Kuehne + Nagel s-a ocupat de toate cerintele logistice pentru Zietlow si echipa sa. Specialistii de la hubul logistic pentru transport aerian din Frankfurt, Germania, a organizat un transport de exceptie prin Antonov precum si servicii de short-sea pentru un vehicul VW Touareg special echipat impreuna cu pasagerii din Turcia catre Egipt.

Prin urmare, Kuehne + Nagel a reusit sa sincronnizeze trecerea frontierei, incluzand legatura cu ambasadele, organismele de reglementare si autoritatile vamale pentru a evita intarzierile si pentru a ajuta echipa sa isi poata finaliza traseul lor in timp record.

De trei ori titular Guinness World Record Rainer Zietlow a comentat: “De-a lungul recordului mondial la condus , Kuehne + Nagel a fost intotdeauna un partener competent si de incredere, in special in cazul nostru de urgenta in Tanzania. Acest lucru ar fi putut periclita incercarea noastra de a obtine un nou record mondial, daca nu ar fi fost raspunsul lor rapid si expertiza lor la nivel global si local. Fara suportul lor nu am fi putut finaliza recordul nostru 2 of 2 mondial.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here