Compania americana Coca-Cola si-a retras spoturile publicitare de la patru posturi de televiziune ruse apropiate de Kremlin si de la o banca vizata de sanctiunile occidentale, a anuntat miercuri publicatia Vedomosti.

Trei dintre posturile vizate, REN-TV, Piatii Kanal si Domasnii fac parte dintr-un holding controlat de banca rusa Rossia, vizata de primele sanctiuni occidentale impuse dupa anexarea Crimeei de catre Rusia in martie. Cel de-al patrulea, Zvezda, difuzeaza emisiuni patriotice si apartine Ministerului rus al Apararii, anunta Mediafax.

Sanctiunile impuse bancii Rossia si presedintelui si, totodata, principalului actionar, Iuri Kovalciuk, interzic, de altfel, companiilor americane sa incheie contracte cu compania rusa, considerata drept banca personala a celor mai importanti oficiali de la Kremlin.

in schimb, compania Coca-Cola a afirmat ca decizia nu are motive politice si a precizat ca a fost luata din considerente economice.

„Am decis sa ne concentram asupra celor mai importante posturi de televiziune la nivel federal si asupra celor mai vizionate de publicul nostru tinta”, a delarat Anna Kozlovskaia, purtatoarea de cuvant a companiei americane in Rusia.

Potrivit cotidianului Vedomosti, Coca-Cola este una dintre cele mai importante companii de pe piata rusa de publicitate, cu un buget anual de peste 2,5 miliarde de ruble (51,7 milioane de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here