inchirieri apartamente in Bucuresti Regatta

Desi prezinta cerinte mult mai flexibile ca in cazul tranzactiilor de vanzare, ofertele de inchirieri de apartamente de lux evidentiaza, ca urmare a tebuintelor pietei imobiliare, o serie de particularitati. Potrivit propriilor statistici, specialistii Regatta Imobiliare, agentie ce activeaza in segmentul premium ofera o analiza a inchirierilor de apartamente de lux in Bucuresti.

 

Regatta: Segmentul de inchirieri apartamente in Bucuresti a crescut spectaculos in 2014

Desi mai putin afectat de efectele recesiunii, segmentul inchirierilor de apartamente de lux din Bucuresti a inregistrat totusi pe perioada crizei o scadere considerabila a cererii cat si o reducere a preturilor. Cu toate acestea, dupa semnele de redresare evidentiate in 2013, anul 2014 aduce o crestere spectaculoasa a cererii, apartamentele fiind inchiriate, dupa cum o confirma si specialistii Regatta pentru sume superioare celor agreate in trecut. Desi procentual, preturile urmeaza ca si in cazul inchirierii apartamentelor din alre segmente in Bucuresti o crestere in jurul valorii de 20%, acestea par mai ridicate ca urmare a relatiei direct proportionale cu valoarea imobilului.

 

Cine sunt chiriasii si ce facilitati isi doresc cand inchiriaza un apartament de lux in Bucuresti

Potrivit specialistilor din echipa Regatta Imobiliare, chiriasii apartamentelor de lux sunt diplomatii detasati la Bucuresti si membrii comunitatii expati, angajati ai companiilor multinationale in special din sectoarele bancar, petrolier, retail sau farmaceutic. Ei se indreapta spre inchirierea de apartamente care sa le asigure acces facil spre misiunile diplomatice, regasite in special in zonele ultracentrale ale Capitalei sau spre centrele business ale mediului corporatist, intre care se disting cele din Pipera, Soseaua Fabrica de Glucoza, Barbu Vacarescu sau Nicolae Caramfil. Astfel, pentru piata de lux s-au evidentiat ca zone cautate Herastrau, Primaverii, Baneasa, Pipera, Dorobanti, Capitale, Kiseleff, unde apartamentele cu suprafete ce variaza intre 180 si 200mp sunt disponibile spre inchiriere pentru sume intre 2500 si 4000Euro.

 

Un aspect interesant este dat de tendinta de inchiriere de  apartamente nemobiliate, optiune explicata de specialistii Regatta Imobiliare de durata considerabila de inchiriere, ce se intinde de la 2 la 4 ani.
Pentru o rezidenta considerabila, majoritatea chiriasilor segmentului de lux, opteaza spre includerea propriului mobilier, adesea transportat din tara de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here