Ymens, singura companie din Romania care ofera o platforma cloud dedicata solutiilor de business, lanseaza servicii de cloudsourcing pe piata locala.

Prin cloudsourcing, companiile au posibilitatea sa opteze pentru o solutie cloud integrata din aplicatii si servicii care raspund particularitatiilor proprii fiecarei afaceri. Solutiile de business de tip cloud sunt combinate in cadrul strategiei de cloudsourcing cu o gama variata de servicii: consultanta, suport, administrare si mentenanta a infrastructurii IT, externalizare IT, BPO (Business Process Outsourcing), AMS (Application Management Services) sau servicii de securitate IT. Pe modelul impus de tehnologia cloud, clientul va beneficia de solutii si servicii in baza unui abonament lunar aferent utilizatorilor sai.

“Inovatia a fost intotdeauna o prioritate pentru noi, la fel si satisfactia clientilor nostri. Din acest motiv, aducem in premiera cloudsourcing-ul in Romania, printr-un model de business inovator: Ymens a ales sa devina un broker de cloud, practic un hub de servicii cloud, un „one stop-shop” pentru clientii sai. in felul acesta, putem oferi o experienta unitara utilizatorilor de cloud si, mai mult, o solutie integrata si personalizata pe nevoile lor, de la aplicatii la servicii. Ne dorim sa simplificam interactiunea utilizatorilor cu cloud-ul, oferindu-le posibilitatea de a-si externaliza orice cerinta de IT catre echipa Ymens.”

Pentru livrarea ofertei de cloudsourcing pe piata, Ymens devine astfel primul broker de cloud din Romania. Compania adopta un model de business unic in Romania, prin care raspunde intr-o maniera integrata si completa cerintelor clientilor sai. Acestia beneficiaza de aceleasi standarde in materie de SLA, securitate sau suport, indiferent de solutiile si serviciile selectate din oferta Ymens, integrarea si consumate pe baza de abonament lunar.

La baza acestei transformari sta evolutia spectaculoasa a industriei cloud. Conform IDC, ritmul de crestere estimat la nivel global pentru piata de cloud il va depasi de 5 ori pe cel al pietei de IT in general, pana in 2017. Totodata, segmentul SaaS va constitui aproape 60% din veniturile aferente cloud-ului la nivel aceluiasi an.

“Cloud-ul este viitorul, dupa cum demonstreaza si studiile de piata. Mai mult, noi credem ca viitorul cloud-ului sta in servicii. Pe piata locala, desi gradul de adoptie a cloud-ului in IMM-uri era sub 10% la nivelul anului trecut, lucrurile stau altfel cand vorbim de companiile mari, unde estimam ca 60% dintre acestea folosesc deja, sub o forma sau alta, aceasta tehnologie. Strategia de cloudsourcing cu care venim pe piata anul acesta va sustine deopotriva organizatiile mari, medii sau mici in a adopta cloud-ul in activitatea zilnica. Suntem increzatori in aceasta noua abordare intrucat aducem si integram cu solutiile cloud existente in platforma acele servicii care ne-au fost solicitate in ultimul an de catre clientii nostri.”

in calitate de broker de cloud, Ymens isi propune sa faciliteze consumul acestei tehnologii, agregand mai multe solutii si servicii din piata in cadrul unei singure platforme de cloud. Mai mult, Ymens integreaza solutiile si serviciile oferite in cadrul unei oferte unitare, pe care o personalizeaza, pentru a putea raspunde la nivel optim cerintelor de business ale clientilor sai.

Companiile vor putea alege cu usurinta solutiile si serviciile de care au nevoie, printr-o singura platforma. Furnizorii de aplicatii cloud sau de servicii conexe vor putea sa se concentreze pe dezvoltarea de produse tot mai inalt calitative, pe care sa le oferteze prin intermediul Ymens, in calitate de broker de cloud. Potrivit unor estimari Gartner, la nivel mondial, consumatorii de cloud din mediul de business vor apela tot mai mult la serviciile unui broker de cloud: pana la cel putin 20% in 2015.

Strategia Ymens pentru 2014 are la baza necesitatile tot mai complexe ale organizatiilor romanesti, in cautare de pachete integrate de solutii si servicii si personalizate pe nevoi specifice. Cloudsourcing-ul include, alaturi de infrastructura hardware si software in cloud, servicii de suport, mentenanta, call-center, colectare creante, outsourcing sau servicii de securitate IT.

Transformarea in broker de cloud si furnizarea de solutii de cloudsourcing reprezinta o evolutie naturata pentru Ymens, ca urmare a integrarii solutiilor validate de piata in platforma de business dezvoltata in-house. Mai mult, compania dispune deja de resursele necesare pentru furnizarea solutiilor de cloudsourcing, atat din punctul de vedere al expertizei in domeniu, cat si al specialistilor certificati pentru a raspunde cerintelor tehnice si comerciale ale clientilor. O echipa comuna formata din 60 de angajati din cadrul grupului Teamnet din care Ymens face parte va deservi solicitarile de servicii dintre cele mai variate care sa completeze solutiile de cloud utilizate de clienti. Ymens va investi si anul acesta aproximativ un milion de euro in dezvoltarea platformei de tehnologie si a solutiilor de cloudsourcing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here