Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut majorarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casa cu 252 de milioane de lei.

“Preconizam ca vom utiliza integral plafonul alocat in aproximativ jumatate de an. Suntem pregatiti ca la sfarsitul verii sa solicitam o alocare suplimentara de plafon”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Recent, BCR a redus costul creditelor acordate in cadrul Programului Prima Casa, prin reducerea marjei de dobanda pentru clientii care isi incaseaza / vor incasa salariul la BCR la 2% dobanda ajungand la 5.52% (DAE 5.68%). Totodata, banca a redus dobanda si pentru clientii care opteaza pentru un credit ipotecar Casa Mea acestia beneficind de o rata de dobanda fixa pe o perioada de 3 ani incepand de la 5.25% (DAE 5.55%).

BCR a acordat, pana in prezent, circa 32.000 de credite in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de peste 5.500 milioane lei.

Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scazut si conditii avantajoase de costuri.

Exemplu de calcul:

DAE = 5,68% pentru un credit in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobanda variabila: 5,52% (ROBOR 3M + 2%); taxa de evaluare: 300 lei inclusiv TVA; rata lunara: 910 lei; valoare totala platibila: 328.069 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil la data de 14 Februarie 2014 pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here