Romtelecom este primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei si al treilea din Europa care obtine certificarea CE 2.0, din partea MEF (Forumul Metro Ethernet) – alianta consacrata din industria globala de telecomunicatii. Aceasta certifica abilitatea operatorului de a furniza servicii de ultima generatie intre operatori.

in urma unei testari amanuntite, realizate de catre Iometrix (laboratorul de testare autorizat de MEF), Forumul Metro Ethernet a certificat serviciile Romtelecom Wholesale L2 Connect 2.0 E-Line si L2Connect 2.0 E-Access cu CE 2.0, cea mai valoroasa certificare din industria de telecomunicatii. Aceste servicii de ultima generatie ofera solutii care permit standardizarea si eficientizarea proceselor de furnizare, operare si achizitie a serviciilor intre operatori.

Evolutia accelerata a cererii clientilor de la servicii clasice la servicii de ultima generatie de tip Ethernet, precum si extinderea de la piata locala la cea globala, obliga operatorii de top sa furnizeze solutii standardizate caracterizate prin clase de servicii imbunatatite, un management al serviciilor si interoperabilitatea acestora.

„De-a lungul ultimilor ani am fost proactivi in dezvoltarea de parteneriate strategice cu cei mai buni operatori si furnizori de servicii wholesale din intreaga lume. Certificarea aduce valoare adaugata serviciilor noastre si faciliteaza interconectarea cu operatori regionali si globali, consolidand reteaua noastra la nivel regional. intre timp, ne-am angajat sa continuam investitia noastra in cele mai bune tehnologii de retea pentru a ne consolida si dezvolta portofoliul de produse, cu scopul de a mentine pozitia de lider in furnizarea serviciilor”, a declarat Dumitru Vlad, Director Romtelecom Wholesale.

“Suntem incantati ca Romtelecom a devenit primul operator din regiunea de Sud-Est caruia i s-a acordat certificarea MEF CE 2.0. Aceasta este o acreditare importanta care a fost adaugata in palmaresul de realizari ale operatorului. Certificarea CE 2.0 va deschide noi piete pentru acesta. Este o dovada a angajamentului acestuia fata de operatorii de pe acest segment si o recunoastere a importantei adoptarii acestor standarde de catre furnizorii de servicii din intreaga lume”, a declarat Eric Puetz, Co-Chair & Director al Comitetului de Certificare MEF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here