RETROSPECTIVA ZILEI A 4-A

Seria evenimentelor desfasurate duminica, 10 noiembrie, a debutat in Foaierul Galben al Operei Nationale Bucuresti unde a avut loc la orele amiezii un RECITAL DE LIEDURI SUSȚINUT DE SONIA THEODORIDOU (Grecia) acompaniata de pianistul Markos Kotsias. Evenimentul, intitulat „KAVAFIS. UMBRELE IUBIRII”, s-a desfasurat in prezenta E.S. Grigorios Vassiloconstandakis, ambasador al Republicii Elene in Romania. Tot la Opera Nationala Bucuresti a avut loc si SPECTACOLUL COREGAFIC „BAIADERA” in regia lui Mihai Babuska, aceasta fiind prima productie a Operei Nationale Bucuresti ce are loc in cadrul Festivalului „Viata e frumoasa!”. Spectacolulul a fost precedat de LANSAREA CaRȚII „SCRISORI CaTRE UN TaNaR DANSATOR” de Maurice Béjart, tradusa de Ștefan Doniga. Facand parte dintre putinele carti despre arta dansului traduse in limba romana, volumul a beneficiat de o prezentare calduroasa facuta de coregraful Razvan Mazilu.

Cea de-a patra zi a festivalului s-a incheiat cu o noua reprezentatie „BELLISSIMI”, desfasurata la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni in fata unui public numeros care s-a bucurat de o selectie de arii de opereta si fragmente de musical interpretate de cei doi artisti intr-un spectacol-concert plin de culoare.

RETROSPECTIVA ZILEI A 5-A

Festivalul International „Viata e frumoasa!” a continuat si pe 11 noiembrie, la Bucuresti cu doua evenimente indelung asteptate, in special de catre tinerii profesionisti din domeniu. Astfel, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC) a avut loc CONFERINȚA ȘI PROIECȚIA RETROSPECTIVa SUSTINUTA DE THOMAS RICHARDS SI MARIO BIAGINI, cei doi reprezentanti de marca ai WORKCENTER OF JERZY GROTOWSKI AND THOMAS RICHARDS fiind prezenti pentru prima data impreuna in cadrul festivalului.

De la ora 19.00 scena festivalului „Viata e frumoasa!” le-a apartinut in totalitate tinerilor interpreti, in Aula Bibliotecii Nationale desfasurandu-se FINALA CONCURSULUI „TROFEUL ION DACIAN” la care au participat 26 de concurenti. Aflat la cea de-a cincea editie, „Trofeul Ion Dacian” a oferit in acest an premii importante tinerilor profesionisti ai artelor spectacolului muzical, distinctiile fiind acordate in urma voturilor unui juriu de specialitate, dar si a aplauzelor publicului, aplauze ce au fost transformate in note acordate concurentilor. CasTIGaTORUL TROFEULUI „ION DACIAN” a fost desemnat in persoana IRINEI-LUIZA POPA care i-a convins pe membrii juriului ca merita atat distinctia cat si premiul in valoare de 2 000 de euro.

CasTIGaTORII CELEI DE-A V-A EDItII A

TROFEULUI „ION DACIAN”

TROFEUL „ION DACIAN” – Irina-Luiza Popa

PREMIUL PUBLICULUI

Tertetul alcatuit din Mihaela Alexa, Silvia Micu si Valentin Trandafir

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SOLIST SUB 20 DE ANI

Diana Alexe (18 ani)

PREMIUL SPECIAL AL TEATRULUI DE OPERETa ȘI MUSICAL “ION DACIAN”, EX-AEQUO (CONSTAND INTR-O APARIȚIE INTR-UNUL DINTRE CONCERTELE SPECIALE ALE STAGIUNII)

Evelin Marinas si Cosmina Soare

PREMIUL CENTRULUI DE EXCELENȚa AL UNIVERSITaȚII NAȚIONALE DE MUZICa BUCUREȘTI, EX-AEQUO

Mihaela Alexa si Alma-Nicole Boiangiu

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI, EX-AEQUO

Renate Grad si Vera Dordai

PREMIUL RADIO ROMaNIA CULTURAL

Ana Cebotari

PREMIUL PENTRU ACTORIE

Plamena Angelova

PREMIUL PENTRU VOCALITATE

Maria Simion

PROGRAMUL CELEI DE-A 6-A ZILE A FESTIVALULUI – 12 NOIEMBRIE

Programul zilei de 12 noiembrie este deschis de concertul de muzica religioasa a CORULUI TEATRULUI DE OPERETa sI MUSICAL „ION DACIAN” care, sub bagheta aceluiasi Gabriel Popescu va interpreta o selectie de Heruvice, Fericiri si alte cantari ortodoxe, cu incepere de la ORA 18:00, la BISERICA „DOMNItA BaLAsA”.

„Viata e frumoasa!” revine – dupa o pauza de o zi – pe scena OPEREI NAtIONALE BUCUREsTI cu mult asteptatul spectacol al Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu – „MOZART STEPS”. Spectacolul coregrafic in regia lui Gigi Caciuleanu le propune spectatorilor o reinterpretare a lumii lui Mozart – construita ca un balans intre muzica occidentala clasica si cea orientala a eternului Egipt – in care acestia vor putea pasi incepand cu ORA 19:00.

In finalul celei de-a 6-a zile, GRAND CINEMA DIGIPLEX DIN BaNEASA SHOPPING CITY va gazdui, de la ORA 20:00, concertul de muzica veche romaneasca a trupei TREI PARALE.

CONCERT DE MUZICa RELIGIOASa

Corul Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian”, dirijor: Gabriel Popescu

ora 18.00, Biserica „Domnita Balasa”

„MOZART STEPS”

Teatrul National „Radu Stanca”, Sibiu

ora 19.00, Opera Nationala Bucuresti

TREI PARALE

concert de muzica veche romaneasca

ora 20.00, Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City

MOZART MEETS CUBA’ KLAZZ BROTHERS & CUBA PERCUSSION

ora 23.00, Radio Romania Cultural

PROGRAMUL DETALIAT AL SECtIUNII EVENIMENTE CONEXE ESTE DISPONIBIL PE SITE-UL WWW.OPERETA.RO [1]

SI PE PAGINA OFICIALA: FACEBOOK.COM/TEATRUL DE OPERETA SI MUSICAL „ION DACIAN”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here