Romanii cunosc mai putin de 40% din atractiile tarii si sunt foarte multe locuri turistice amenajate in ultimii ani despre care nu se stie prea multe, a declarat luni ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, la targul de turism World Travel Market de la Londra.

„Ardealul este zona cea mai promovata, datorita printului Charles. Problema mea este sa se promoveze si celelalte zone. Dorinta mea este ca si celelalte zone, extraordinar de frumoase, cum este Maramuresul, cum este Bucovina, Delta Dunarii”, a afirmat Grapini, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca constatat „cu mare dezamagire” ca romanii nu cunosc totusi locurile care s-au creat si s-au dezvoltat pentru petrecerea timpului liber si a vacantelor.

„Sunt foarte multe locuri. Nu stiu cata lume stie de Baile Figa (judetul Bistrita-Nasaud), unde exista si tratatment, si namol, nu stiu cine stie de aquapark-ul din Satu Mare, deschis anul acesta. Nu stiu cati au vizitat in ultima perioada Tusnadul, cu obiective turistice extraordinar de importante. Daca am face un chestionar, nu stiu cati ar sti de Lacul cu Muschi, cu o flora si fauna unica nu doar in Romania, unde mergi ca pe elastic pe suprafata apei. Nu stiu cati au mai fost in ultima perioada la Colibita, sa vada cat de frumos este acolo”, a afirmat ministrul.

Ea a estimat ca, in medie, romanii cunosc mai putin de 40% din locurile frumoase din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here