Directorul operational executiv al Renault, Carlos Tavares, se retrage din functie incepand de joi, atributiile sale fiind preluate temporar de directorul general Carlos Ghosn, dupa ce a declarat recent ca ar dori sa preia conducerea General Motors sau Ford.

Tavares se va ocupa de „alte proiecte personale”, se spune intr-un comunicat al Renault, grup care detine si Dacia.

„Domnul Carlos Ghosn, presedinte si director general executiv, doreste sa ii multumeasca lui Carlos Tavares pentru contributia de succes la rezultatele companiei pe parcursul carierei sale”, se arata in comunicat.

Astfel, Ghosn preia interimar functia de director operational, iar compania va stabili si va anunta in curand „o readaptare a organizarii managementului”.

Carlos Tavares, 55 de ani, a declarat recent pentru Bloomberg ca are sanse mici sa devina succesorul lui Ghosn (59 de ani), si ca ar dori sa preia conducerea General Motors (GM) sau Ford.

„Orice persoana cu pasiune pentru industria auto ajunge la un moment dat la concluzia ca are energia si ambitia sa devina numarul unu”, a afirmat Tavares.

Tavares ar fi astfel in cursa pentru preluarea conducerii General Motors sau Ford, ai caror directori generali, Dan Ackerson (64 de ani), respectiv Alan Mulally (68 de ani) s-ar putea retrage in curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here