Grupul America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume cu o avere de 69,5 miliarde dolari, a anuntat ca va lansa o oferta estimata la 7,2 miliarde euro pentru a prelua integral compania telecom olandeza KPN, la care detine 30% din actiuni, informeaza Mediafax.

America Movil propune actionarilor KPN un pret de 2,4 euro pe actiune, cu 20% mai mare decat cotatia din inchiderea sedintei de joi, evaluand astfel pachetul de 70% pe care nu il detine la 7,2 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Concernul miliardarului mexican are deja o participatie de 29,8% la KPN, iar oferta de cumparare se va materializa doar daca va fi acceptata de suficienti investitori pentru ca America Movil sa devina actionar majoritar.

Grupul mexican a informat conducerea KPN in privinta intentiei de preluare si a cerut o intalnire cu board-ul director pentru a obtine acordul acestuia.

America Movil a cheltuit anul trecut circa 4 miliarde de dolari pentru a ajunge la participatia de aproape 30% din actiunile KPN.

Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere de 73,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here