Datoria publica a Frantei a crescut cu 36,5 miliarde de euro in primele trei luni ale anului si a atins nivelul record de 1.870 miliarde de euro la finele lunii martie, a anuntat, vineri, Biroul de statistica de la Paris.

indatorarea raportata la PIB a urcat de la 90,2% la sfarsitul anului trecut la 91,7% la finele primului trimestru din acest an, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Guvernul se asteapta ca indatorarea tarii sa creasca in continuare, pana la 94,3% anul urmator. Autoritatile ar putea insa rata aceasta tinta, din cauza recesiunii economice, anunta Mediafax.

Franta a anuntat deja ca nu va putea respecta in acest an limita de deficit bugetar acceptata in UE, de 3% din PIB, si estimeaza un nivel de 3,7%. Comisia Europeana a extins cu doi ani termenul pana la care Franta trebuie sa aduca deficitul bugetar sub pragul european, dar a cerut in schimb reforme structurale dure.

Presedintele francez Francois Hollande, aflat vineri la Bruxelles pentru o reuniune a liderilor europeni, a admis ca guvernul ar putea rata chiar si tinta de deficit de 3,7%, din cauza incasarilor mai slabe din taxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here