Alimente in valoare de 1.445.700 de lei au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii, si 10 dosare penale au fost intocmite de politisti, in urma controalelor efectuate vineri privind achizitiile intracomunitare si transportul de marfuri pe raza Capitalei, informeaza Mediafax.

La actiune, vizand prevenirea evaziunii fiscale in domeniul achizitiilor intracomunitare de legume, fructe si produse din carne si al transportului de marfuri, au participat politisti ai Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si politisti de investigare a fraudelor si de ordine publica din cadrul Politiei Capitalei.

Au fost oprite in trafic 168 de autotrenuri, care transportau marfuri provenite din achizitii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia si Spania.

Mijloacele de transport suspecte au fost preluate de echipele mobile pentru efectuarea de verificari la punctele de descarcare din doua centre comerciale. Politistii au urmarit existenta unei legaturi comerciale directe intre firmele inscrise pe documente si beneficiarii finali, in scopul depistarii unor eventuale modalitati de sustragere de la plata TVA intracomunitara.

in urma verificarilor la societatile comerciale cu puncte de lucru in cele doua complexe comerciale, au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii, marfuri alimentare, in valoare de 1.445.700 de lei, transportate cu 18 autotrenuri (170 tone de produse congelate din carne, 104 tone de pepeni si 43 tone de lamai). De asemenea, au fost confiscate marfuri in valoare de 7.200 de lei. Au mai fost constatate noua infractiuni de evaziune fiscala si aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1.000 de lei, dispunandu-se totodata confiscarea a 8 tone de pepeni.

Totodata, pe autostrada A2, in timpul unui filtru, au fost identificate doua autotrenuri care transportau 66 de tone de ciment, in valoare de 59.400 de lei, pentru care au fost prezentate documente de provenienta falsificate. in cauza, a fost dispusa confiscarea acestor marfuri, cercetarile fiind continuate de politistii Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapte prevazute si pedepsite de Legea 241/2005 si art. 290 Codul Penal.

Vineri, politistii au instituit filtre rutiere in patru puncte si au efectuat controale la doua centre comerciale din Capitala.

In timpul verificarilor, la nivelul Politiei Capitalei au actionat si sase echipe mobile de politisti, care au preluat informatiile transmise de politistii aflati in filtrele rutiere si in centrele comerciale si s-au deplasat la sediile sociale ale unitatilor comerciale vizate, in vederea verificarii legalitatii functionarii societatilor comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfa si al platilor efectuate catre furnizorii externi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here