Marti, 18 iunie 2013, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa dr. Pande Lazarevski, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Macedonia la Bucuresti, care a fost insotit de Sasho Chatlevskki si Dragi Milosheski, reprezentanti ai Camerei de Comert a Macedoniei.

In deschiderea intalnirii, presedintele CCIB a facut o prezentare succinta a strategiei de relatii externe a Camerei bucurestene, subliniind orientarea catre spatiile din afara Uniunii Europene, cu economii complementare celei romanesti si care ofera oportunitati ce pot fi valorificate chiar si in conditii dificile din punct de vedere economic. in acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a punctat ca deschiderea reprezentantelor CCIB de la Skopje, pentru zona balcanica, si de la Moscova, pentru Federatia Rusa reprezinta proiecte prioritare pentru Camera bucuresteana. De asemenea, prin intermediul ambasadorului Macedoniei in Romania, presedintele CCIB a transmis firmelor macedonene invitatia „de a alege reprezentantele noastre din R. P. Chineza, Emiratele Arabe Unite si Maroc (incepand cu luna septembrie a.c.) pentru a-si promova oferta pe piete cu potential, beneficiind totodata de asistenta si consultanta personalizate.”

In cadrul intrevederii s-a reliefat interesul ambelor parti pentru dezvoltarea cooperarii in plan economic. Astfel, in luna septembrie a acestui an, CCIB va organiza o misiune economica in Macedonia, eveniment ce va oferi companiilor din cele doua tari prilejul de a intra in contact si a identifica proiecte cu potential, iar la sfarsitul lunii octombrie a.c. o delegatie de oameni de afaceri macedoneni va face o deplasare in Romania, cu scopul de a avea o sesiune consistenta de intalniri b2b, organizata cu sprijinul sistemului cameral din tara noastra. Manifestarea este ocazionata de vizita in tara noastra a unui inalt oficial din cadrul Ministerului macedonean al Afacerilor Externe.

Excelenta Sa dr. Pande Lazarevski, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Macedonia la Bucuresti a subliniat necesitatea stabilirii unor pasi concreti, astfel incat proiectele prezentate sa fie implementate, in beneficiul celor doua comunitati de afaceri. „Rolul nostru este de a promova oportunitatile si de a facilita dialogul pragmatic intre oamenii de afaceri”, a declarat, in finalul intrevederii, Excelenta Sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here