Grupul polonez Ciech Chemical, proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG), cere autoritatilor romane sa modifice legislatia privind protectia mediului, pentru evitarea falimentului companiei din Valcea.

Directorul general al Uzinelor Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA, Witold Urbanowski, si directorul financiar, Robert Pietrowski, i-au prezentat, marti, ministrului Economiei, Varujan Vosganian, problemele cu care se confrunta USG, companie ale carei pierderi au totalizat anul trecut circa 100 de milioane de dolari, anunta Mediafax.

„Witold Urbanowski si Robert Pietrowski sustin ca este necesara remedierea incadrarii gresite a Batalurilor de slam pe lista depozitelor de lichide care trebuie sa sisteze depozitarea in 19 ani. Aceasta masura ar avea ca efect, potrivit USG – Ciech Chemical Group SA, falimentarea companiei si inchiderea firmelor furnizoare de materii prime si utilitati”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Cei doi au cerut, astfel, ca batalurile de slam sa fie scoase de pe lista cu unitatile pentru care trebuie sistata depozitarea, obligatie asumata in negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeana. in comunicat se mentioneaza ca Vosganian „a luat la cunostiinta” de aceasta solicitare.

Ciech Chemical a achizitionat USG in 2006 si controleaza 92,91% din capital. USG-Ciech produce soda calcinata usoara si grea, silicat de sodiu lichid, silicat de sodiu solid si derivati ai sodei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here