Inchisorile din Romania sunt foarte aglomerate, iar statul poate suferi condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) din aceasta cauza, considera premierul Victor Ponta, care sustine insa ca aceasta idee nu are legatura cu o eventuala gratiere a lui Gigi Becali.

„Avem o mare problema apropos de regimul penitenciar, de aglomerarea regimului penitenciar. in perioada urmatoare, o sa avem la CEDO probleme mari pe aceasta tema. Asta nu inseamna ca neaparat trebuie sa avem mai putini detinuti, e vorba insa de faptul ca sistemul penitenciar din Romania practic nu mai rezista la gradul de ocupare si o sa fim – probabil, sper sa nu se intample, dar…- o sa fim, o sa incepem sa avem condamnari pe aceasta tema la CEDO”, a spus Ponta.

El a sustinut ca aceasta idee nu are legatura cu o eventuala gratiere a lui Gigi Becali si a precizat ca rezolvarea problemei depinde de asigurarea banilor necesari sistemului penitenciar, in conditiile in care insa fonduri trebuie alocate din buget si pentru spitale sau scoli.

intrebat de jurnalisti daca realizarea unor penitenciare private nu poate reprezenta o solutie, Ponta a aratat ca acest lucru presupune ca o firma privata sa construiasca penitenciarul, dar costurile de exploatare trebuie acoperite tot din buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here