Vanzarile pe segmentul foto in saptamanile premergatoare minivacantei de 1 Mai si a Sarbatorilor Pascale au crescut cu 25% atat on-line cat si direct din magazinele specializate.

F64 Studio, magazinul dedicat echipamentelor foto-video a inregistrat in ultimele saptamani vanzari cu cel putin 25% mai mari fata de o perioada obisnuita din an. Cei mai multi dintre romani au optat pentru aparate de vacanta compacte, mirrorless si entry DSLR de la producatori precum: Canon, Nikon, Sony, FujiFilm, Olympus si Samsung.

„Cresterea nu este o surpriza daca este sa ne gandim ca aparatul foto este pentru cei mai multi  primul pe lista gageturilor obligatorii intr-o vacanta. E drept ca anul acesta cresterea a fost semnificativa: cu cel putin 10 procente mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Explicatiile pot fi urmatoarele: pe de-o parte extinderea publicului feminin interesat de fotografie iar pe de alta parte, cresterea pietei de profil, conform ultimelor masuratori. As mai adauga si un element conjunctural, la fel de important: vremea frumoasa de afara si mai multe zile libere acumulate de apropierea celor doua sarbatori care fost decisiva pentru multi romani in alegerea petrecerii sarbatorilor departe de casa”, declara Cristian Vlasceanu, Product Manager F64.

Romanii au investit in aparate foto de vacanta sume cuprinse intre 120 si  500 de euro. La mare cautare au fost echipamentele de mici dimensiuni cu abilitati tehnice cat mai avansate.

„Cumparatorii au avut interes pentru camere foto care pot realiza atat fotografii cat si filmari video 3D, aparate care pot fi folosite subacvatic  si in general aparate de dimensiuni reduse cu obiective interschimbabile”, mai spune Cristian Vlasceanu, Project Manager F64.

Magazinul F64 a derulat in ultimele saptamani campania Marturisirile Fotografului sub umbrela careia au fost promovate servicii de consultanta pentru fotografi si oferte speciale de pret care au atins reduceri de pana la 1500 ron

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here